29 Μαΐ 2009

Γελοιογραφία από το karditsanews.gr


22 Μαΐ 2009

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου για τους Σοφάδες.


Η χορωδία του Δήμου Σοφάδων θα εμφανιστεί στο Δήμο Φαιάκων.



Η Χορωδία του Ν.Π Πολιτιστικού & Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Σοφάδων θα παραβρεθεί στη χορωδιακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Φαιάκων με αφορμή την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, στις 23 Μαΐου.

Η αποστολή της χορωδίας θα αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της εγκαίρως και θα επιστρέψει την Κυριακή 24 Μαΐου.

11 Μαΐ 2009

Γράμμα προς τον φανταστικό αναγνώστη

by no_neutral

Αγαπητέ αναγνώστη,

Ένιωσα την ανάγκη να σου γράψω, αφού συνειδητοποίησα ότι οι αϋπνίες μου οφείλονται στις τύψεις που νιώθω γιατί σ’ έχω αφήσει ανενημέρωτο και μόνο.
Έχω more news from nowhere. Δηλαδή όχι εγώ ο Nick Cave και οι bad seeds και το τραγουδάνε κιόλας. Λες να εμπνεύστηκαν τον τίτλο ενώ περνούσαν από Σοφάδες; Ή μήπως η «τέχνη» της κοινωνικής ευαισθητοποίησης (στο κουτσομπολιό αναφέρομαι) είναι κατακτηθέν προνόμιο και σε άλλες κουλτούρες; Ωστόσο για να αποφύγω την κατηγορία παραποίησης του νοήματος (για μια δικαιολόγηση ξεκίνησα και να δεις που θα με κυνηγάει η δίωξη ηλεκτρονικού στο τέλος) προτάσσω το δικαίωμα ελεύθερης ερμηνείας της τέχνης κατά βούληση. Και επειδή ο καθένας έχει τον πόνο του, εξηγούμαι. Υπάρχουν δύο θέματα. Το πρώτο είναι η έλλειψη δραστηριότητας (αξιομνημόνευτης τουλάχιστον) και το δεύτερο η δυνατότητα του ανθρώπου να δημιουργεί δραστηριότητα ή έστω τον ευφημισμό αυτής απ’ το πουθενά. Δυνατότητα που σφετερίζονται κατά κόρον -εκτός από τους δημοσιογράφους οι οποίοι ακολουθούν πιστά την πολιτική «if there are no news, go make the news»- όλες ανεξαιρέτως οι ηλικιωμένες της περιοχής, και όχι μόνο, που σέβονται τον εαυτό τους. Πρόκειται για οδηγό επιβίωσης κατά της νοσηρής αίσθησης της ανυπαρξίας, που εκδηλώνεται μέσω της στασιμότητας και ενέχει τον κίνδυνο βαλτόματος. Αλλά επειδή who gives a shit about grannies, η ανάγκη που παρουσιάζεται τώρα είναι η βοήθεια των νεώτερων γενιών να ανακαλύψουν νέους τρόπους άμυνας, που δεν στοχεύουν στην καταβαράθρωση,«κοινοποίηση», και παραποίηση της προσωπικής ζωής του διπλανού τους, αλλά στην προσπάθεια της δημιουργικής απασχόλησης όταν τίποτα δεν συμβαίνει γύρω τους. Με λίγα λόγια, get a life!
Κλείνοντας αυτό το γράμμα αγαπητέ αναγνώστη (ξέρω ότι υπάρχεις, δηλαδή έτσι θέλω να πιστεύω, γιατί αλλιώς θα πρέπει να παραδεχτώ ότι μιλάω στον εαυτό μου), επέτρεψε μου να χρησιμοποιήσω ένα κλισέ για να δικαιολογήσω την έλλειψη αναρτήσεων των τελευταίων ημερών με έναν αισιόδοξο τόνο, πριν με κατηγορήσεις για μεμψιμοιρία. No news, good news. Μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον.

Σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις,
no_neutral


Υ.ΓΣ 1 Υγιαίνουμε και το ίδιο ευχόμεθα και δια υμάς.
Υ.Γ 2 Μπορείς να ακούσεις το “More new from nowhere” (Nick Cave and the bad seeds) στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=8MajmI5j7Bs
Υ.Γ 3 Το «ελαφρύ» ύφος είναι επιτηδευμένο