18 Αυγ 2009

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις πρόσφατες ζημίες στις περιοχές Σοφάδων – Άρνης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος, κατέθεσαν στην Βουλή για τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την παρακάτω ερώτηση:
“Νέο πλήγμα δέχθηκαν οι αγρότες της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ισχυρή χαλαζόπτωση και σφοδρή ανεμοθύελλα προκάλεσαν σοβαρότατες ζημίες σε καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις την Τρίτη 10 Αυγούστου 2009 σε περιοχές των Δήμων Σοφάδων και Άρνης.
Επλήγησαν 12.500 στρέμματα με βαμβάκι, 800 στρέμματα μηδικής, 100 στρέμματα βιομηχανικής ντομάτας, 50 στρέμματα τεύτλα στα Δ.Δ Γεφυρίων, Αγ. Βησσαρίου, Τσακαρλί του Δήμου Σοφάδων καθώς και στην Πασχαλίτσα και Ερμήτσι του Δήμου Άρνης.
Για τα παραπάνω έντονη είναι η ανησυχία των αγροτών, οι οποίοι ζητούν την έγκαιρη και ορθή εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Υπογραμμίζεται ότι, είναι επιτακτική ανάγκη να τροποποιηθεί ο κανονισμός ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες να αποζημιώνονται για το σύνολο της παραγωγής και του κεφαλαίου που καταστράφηκε, είτε από αντίξοες καιρικές συνθήκες, είτε από κάθε άλλο ζημιογόνο παράγοντα ακόμη και από τις οικονομικές κρίσεις.
Για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες καθώς και την ολοσχερή καταστροφή του ποιμνιοστασίου του Κατσαρού Βαϊου στο Δ.Δ Γεφυριών ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε να γίνουν έγκαιρα σωστές εκτιμήσεις στις ζημιές της αγροτικής παραγωγής και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε