1 Ιαν 2012

3 χρόνια SofadesNews

by the_chief, no_neutral

Το να μεγαλώνει κανείς είναι αναπόφευκτο, το να ωριμάζει προαιρετικό.






















2012 και κλείσαμε ήδη τα τρία χρόνια..

Ξεκινήσαμε με το σκεπτικό να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο που θα ενημέρωνε τους σοφαδίτες για την πόλη τους και θα αποτελούσε παράλληλα έναν διαδικτυακό δίαυλο επικοινωνίας. Με τον καιρό τα πράγματα άλλαξαν. Εμείς αλλάξαμε. Εξελιχτήκαμε (καλώς ή κακώς). Οπότε άλλαξαν και οι στόχοι μας. Σε ένα επετειακό πάλι κείμενο, ένας αναγνώστης μας είχε κατηγορήσει γι' αυτό. Ότι έχουμε εκτροχιαστεί απ' τους αρχικούς μας στόχους. Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτός ο εκτροχιασμός ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη τελικά. Για μας τουλάχιστον. Διαφορετικά θα ήμασταν απλά άλλο ένα μέσο στείρας αναπαραγωγής έτοιμων ειδήσεων. Άλλο ένα παπαγαλάκι, ανάμεσα στα άπειρα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά.. Αρκετοί βέβαια έχουν συνηθίσει σ' αυτό το είδος “ενημέρωσης”. Αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται. Τους είναι δύσκολο να σκεφτούν και να κρίνουν ή να επεξεργαστούν απόψεις και σχόλια, επειδή απλά κανείς δεν τους το έμαθε και κανέναν δεν συμφέρει κάτι τέτοιο. Με τη σκέψη άλλωστε έρχεται και η αμφισβήτηση (φτου κακά).
Κάποιες φορές ανησυχήσαμε ότι χανόμαστε στη μετάφραση (ακόμα ανησυχούμε), και άλλες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αναπάντεχες προκλήσεις. Ως συνεπακόλουθο αυτών, στην προσπάθεια μας να αποδώσουμε τις σκέψεις μας με ει δυνατόν προσιτό τρόπο, βρεθήκαμε μετέωροι ανάμεσα σε αναπόφευκτα ψευτοδιλήμματα. Ευτυχώς η ίδια τους η φύση τα οδηγεί στην αυτοαναίρεσή τους. Δεν μπορούμε να γράψουμε αυτό που θέλετε να διαβάσετε. Μπορούμε να δώσουμε την δικιά μας οπτική και 'σεις να παραθέσετε τη δική σας, είτε είναι συγκρουσιακή είτε σύμφωνη είτε συμπληρωματική. Αυτό είναι το ζητούμενο άλλωστε. Η ουσιαστική -και όχι η ρομποτική- επικοινωνία. Για κάποιο λόγο οι άνθρωποι φοβούνται την σύγκρουση. Ίσως φταίει αυτή η ενοχικότητα με την οποία μας εμποτίζουν επιμελώς από μικρή ηλικία: “Εσύ να μην ανακατεύεσαι πουθενά/ Άστους να λένε” Κι έρχεται κάποια στιγμή που σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να τους αφήσεις άλλο να λένε. Δεν το αντέχεις. Έρχεται κάποια -ορμητική πραγματικά- στιγμή, που όσα έχεις καταπιέσει ξεχειλίζουν ανεξέλεγκτα και άναρχα -πολλές φορές και άναρθρα- από παντού και θες πια να πεις κι εσύ.

Θεωρούμε ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του blog πλέον. Κάτι ζωντανό που εξελίσσεται και αλληλεπιδρά με όλους και με όλα. Με τα λάθη του και τις διορθώσεις του. Ακόμα κι αν χαρακτηριστεί γραφικό.

Κι επειδή τα γενέθλιά μας συμπέφτουν με την αλλαγή του χρόνου, σας ευχόμαστε να τα παρατήσετε όλα να ζήσουμ' άβολα.. οι άλλοι όπως βαδίζουν κι εμείς ανάποδα:



Υ.Γ: Σας ετοιμάζουμε δώρα ένεκα των γενεθλίων!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι τωρα που θα αρθει και η ανωνυμια των μπλογκ θα σας δω.. (έτσι για να γελασουμε κ λιγακι)

αντε κ καλη χρονια να εχουμε και συνεχίστε οπως πατε!

Sofades News είπε...

Κι αν αρθεί η ανωνυμία των μπλόγκ τι θα γίνει, αγαπητέ ανώνυμε;

Καλή χρονιά επίσης!

Ευχαριστούμε που μας ενθαρρύνετε να συνεχίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

αυτό για την ανωνυμία το είπα (για πλακά προφανώς) γιατί είναι το γνωστό επιχείρημα "άμα τολμάς βγες να τα πεις με τη φάτσα σου ρε" που επικρατεί εδώ και καιρο. Και ειδικά στην κοινωνία των σοφαδων που μάλλον δεν ειναι έτοιμη ακομα για μια "κρητική" στάση απέναντι στους θεσμους.

-ο ανωνυμος απο πανω-

no_neutral είπε...

Συμφωνώ. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για μια κριτική στάση απέναντι στους θεσμούς και γενικότερα για κριτική απέναντι σε οτιδήποτε. Αν ίσχυε αυτό, κατ' εμέ, θα βρισκόταν ήδη σε πολύ καλό σημείο, αφού μέσω της κριτικής και της αυτοκριτικής επέρχεται και η βελτίωση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει και σαν ένα καλό άλλοθι για την απραξία του καθενός. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ή και να απαιτούμε από την κοινωνία να είναι έτοιμη. Θεωρώ ότι ο καθένας οφείλει να πράττει το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που διαθέτει και στις συνθήκες που επικρατούν.

Υ.Γ: Το δικό σας προφανώς δεν είναι προφανές για όλους. Ίσως βέβαια φταίει και η καχυποψία που έχουμε αποκτήσει εξαιτίας του γνωστού επιχειρήματος όπως αναφέρετε.

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε