21 Δεκ 2011

Θηλυκός κόσμος


by the_chief
πηγές: karditsaLive, ΛΕΦΚΚ

Στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων βρίσκεται η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής που προωθούνται το τελευταίο διάστημα από τον δήμο. Συγκεκριμένα οι γυναίκες του δήμου Σοφάδων έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία, δύο εξετάσεις πολύ σημαντικές για την έγκαιρη πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου και όχι μόνο. Σε όσες από τις εξεταζόμενες κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές εξετάσεις (συμπληρωματική μαστογραφική λήψη, λοξή, μεγεθυντική, υπερηχογράφημα, κυτταρολογική, παρακέντηση δια λεπτής βελόνας κλπ) θα μπορούν να τις πραγματοποιήσουν στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην Αθήνα επίσης δωρεάν.

Για ραντεβού καλέστε στο 24430 – 23005 από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 το πρωί.

Όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης μπορούν να μεταβούν με λεωφορείο μετά από συνεννόηση. Η μονάδα θα παραμείνει στην πόλη για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου του χρόνου αναμονής που απαιτείται για τις εν λόγω εξετάσεις σε ένα νοσοκομείο καθώς και του κόστους σε ιδιωτικό ιατρείο, πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση που καλό θα ήταν να την εκμεταλλευτούν όλες οι γυναίκες της περιοχής.

Μιλώντας για γυναίκες..




Το ξενοδοχείο Kazarma στα Καλύβια της Λίμνης Πλαστήρα φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της Μάρως Κουρή, αφιερωμένη στις γυναίκες ανά την υφήλιο. Από 22/12 μέχρι 07/01.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η προσπάθεια του Δήμου , αλλά πρώτα θα έπρεπε να μεριμνήσει για την καθαριότητα των Τ.Δ που έχουν καταντήσει χαβούζες μπαζών, ακαθαρισιών,εγκατελειμένων σιδερικών και τόπος εναπόθεσης κάθε αχρηστου και επικίνδυνου αντικειμένου. Μέχρι και λύμματα βόθρων αναποτίθενται σε κοινόχρηστες εκτάσεις και ο Δήμος περί άλλων τιρβάζει.Ξύπνα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, με την διπλωματία δεν λύνονται όλα ,χρειάζονται και κότσια.Μόνο τα Τ.Δ των πρώην Δήμων Λεονταρίου και Κέδρου έχουν κάτι να δείξουν ,.Οσο για τα Τ.Δ του Δήμου Σοφάδων αυτά πράγματι είναι ασορτί με τα γύφτικα των Σοφάδων.

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε