25 Οκτ 2009

Dogtooth

Κυνόδοντας: καθένα από τα δόντια των θηλαστικών, που βρίσκονται ανάμεσα στους τομείς και τους προγομφίους*

by no_neutral

Δεν ξέρω που, δεν ξέρω πως θα το βρείτε, αλλά το χρωστάτε στον εαυτό σας να μην το χάσετε. Και μετά ίσως να με βρίσετε που σας το πρότεινα.
Συνίσταται - στους οπαδούς του δηθενισμού/ καθωσπρεπισμού επιβάλεται - η μετέπειτα παρακολούθηση της ταινίας «Ψάχνοντας τον Νέμο»**. Εξάλλου πραγματεύονται το ίδιο θέμα, με λίγο διαφορετική οπτική ίσως.
Για την εξάλειψη της αποκρουστικής συνειρμικής αποστειρωμένης μυρωδιάς προτείνεται η παράλληλη ( με τον Νέμο φυσικά ) κατανάλωση ποπ κορν με πάπρικα.

* Ερμηνεια σύμφωνα με το "Λεξικό για το σχολείο και το γραφείο" του Γ. Μπαμπινιώτη, Β' έκδοση.
** Δυστυχώς δεν βρήκα το μεταγλωτισμένο στα ελληνικά τρέιλερ. Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Δήμητρα Παπαδοπούλου έχουν δανείσει τις φωνές τους και όχι μόνο

2 σχόλια:

ce_ είπε...

μ΄αρέσει που επέστρεψες. λείπεις απ' την πιάτσα.
και μην τολμήσεις να βγάλεις τον κυνόδοντά σου... θα πάψει να υφίσταται το κυνοδοντικό σου έπαρμα, με συνέπεια να διαταραχθεί η συμμετρία του άνω χείλους σου. [το 'χω πάθει]

Sofades News είπε...

Καταραμένη, καταναγκαστική τελειομανία. Δεν αφήνει περιθώρια ανισορροπίας. Η έλλειψη του κυνόδοντα θα ήταν καταστροφική. Θα πρόδιδε το τρέμουλο στο άνω χείλος.
Όσο για την «πιάτσα», υποψιάζομαι ότι - με ελάχιστες εξαιρέσεις – ευφραίνεται και κομπάζει μόνο διαβάζοντας ότι εκατοντάδες Σοφαδίτες τίμησαν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής ( ενδεικτικό το παράδειγμα ). Κατά τα άλλα χανόμαστε λίγο στην μετάφραση.
Ξέχασα να αναφέρω ότι η ταινία βραβεύτηκε στις Κάννες στο διαγωνιστικό τμήμα Un Certain Regard και ότι ο σκηνοθέτης της είναι ο Γιώργος Λάνθιμος.

Υ.Γ.: Νομίζω ότι βρήκα την καινούργια αγαπημένη μου λέξη. Έπαρμα. Ξεπερνάει σχεδόν και την λέξη δηθενισμός.

Η κατ' ευφημισμόν
no_neutral

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε