27 Ιουλ 2009

Εκατοντάδες Σοφαδίτες τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής


by the_chief
 Αναδημοσίευση από Νέο Αγώνα

Η αφόρητη ζέστη δεν εμπόδισε τους Σοφαδίτες το βράδυ του Σαββάτου να σπεύσουν κατά εκατοντάδες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής., προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη της πολιούχου Αγίας τους και να πάρουν δύναμη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις που ήταν λαμπρές οργανώθηκαν με τη συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Δήμου Σοφάδων.
Ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κυρίλλου άρχισε στις 7.30 μ.μ ενώ στις 8.45 Κλήρος, επίσημοι και Λαός συγκρότησαν μεγάλη πομπή για τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας. Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου έληξαν με την αρτοκλασία και τη διανομή του άρτου.
Παρέστησαν πέραν του Σεβασμιωτάτου και πολλών κληρικών, οι βουλευτές Κ. Τσιάρας, Γ. Αναγνωστόπουλος, Ντ. Ρόβλιας, ο πρώην βουλευτής Ν. Σαλαγιάννης, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Θεοχάρη, ο Νομάρχης Φ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Σοφάδων Β. Κατσάρας, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, προϊστάμενοι υπηρεσιών και πλήθος κόσμου.
Στο μεταξύ χθες Κυριακή κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σοφάδων Πανηγυρικό Θείο Συλλείτουργο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε