31 Δεκ 2009

Happy Birthday to us!



31 Δεκεμβρίου 2009..

.. και πέρασε κιόλας ένας χρόνος.
Κι έχουμε τα πρώτα μας γενέθλια.
Και είναι και Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Και γίνεται και χαμός λόγω οικονομικής κρίσης κι έπεσε και πολύ θανατικό στο “χωριό” αλλά μας έχει παρασύρει η υπεραισιοδοξία και το good feeling της εποχής που δεν μπορούμε ούτε να εξηγήσουμε ούτε να αποβάλλουμε.

Ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε όλοι μας καλύτερα λοιπόν.
Ας ευχηθούμε.
Κι ας ελπίσουμε..

“Οι τρεις ευχές”:

1. Να μας χτυπήσουν η οργάνωση και η συνέπεια κατακούτελα και να μην είμαστε για κανα μήνα Α.Α. (αδικαιολογήτως απόντες).
2. Να ξεσπάσει ένα πρωτόγνωρο σκάνδαλο ( σεξουαλικό κατά προτίμηση ) στους Σοφάδες, να το δημοσιεύσουμε κατ’ αποκλειστικότητα, με συνέπεια η αναγνωσιμότητα του ιστολογίου να εκτοξευθεί στην πρώτη θέση πανελληνίως, να μας παρακαλάνε οι χορηγοί για να μας χρηματοδοτήσουν και να επενδύσουμε τα χρήματα στην αναμόρφωση και ανάδειξη της πόλης μας σε υπόδειγμα ευρωπαϊκής επαρχιακής πόλης.
3. Η Τρίτη ευχή είναι backup σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι δύο πρώτες. Να συνεχίσετε να μας υποστηρίζετε ( κι ας σας μετράμε στα δάχτυλα ενός χεριού). Εσείς οι πέντε.. συνεχίστε να μας διαβάζετε παρακαλούμε.
4. ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ. (Καταχραστικά λόγω Πρωτοχρονιάς).

Υ.Γ.1. Περιμένουμε τις ευχές σας στα σχόλια.
Υ.Γ.2. Είθε το 2010 να είναι μια τρελή, ασυνήθιστη, αξέχαστη, ειλικρινής, επεισοδιακή, ερωτική, δημιουργική χρονιά σταθμός για όσους μπορούν να το αντέξουν.

Love,
Our Team.

Δράσεις ευαισθησίας από το Δήμο Σοφάδων;

Δημοσίευμα από τον Νέο Αγώνα.

Στα πλαίσια χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρο στους Σοφάδες, υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων και της ΔΗ.ΚΟΙ.Ε.Σ. και με την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Σοφάδων, του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Ζάβαλος, η εκπρόσωπος από τον Ερυθρό Σταυρό Κωνσταντίνα Φαλούτσου, ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Κλέτσας και το προσωπικό από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κοινωνικά ευπαθή άτομα του Δήμου Σοφάδων.
Πρόσφεραν γλυκά και τρόφιμα για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων εύχοντας τους Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Καινούργιο Έτος 2010.
Ο Δήμος Σοφάδων ευχαριστεί για την προσφορά του τον Ερυθρό Σταυρό που πρόσφερε διάφορα τρόφιμα για τη πραγματοποίηση της ανωτέρου εκδήλωσης.

30 Δεκ 2009

Μπουτίκ "Laika"


Ανακοίνωση στην εφημερίδα "Νέος Αγών"

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, η λαϊκή αγορά στους Σοφάδες θα πραγματοποιηθεί στις 31/12/2009, ημέρα Πέμπτη.

Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Δημήτριος Ζάβαλος.

Que sera sera..


Δημοσίευμα από τον "Νέο Αγώνα"

Τραγικός απολογισμός τροχαίου: 2 νεκροί και 7 τραυματίες.

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στο 14ο χλμ. Του δρόμου Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο νεαροί τσιγγάνοι και να τραυματιστούν ελαφρά εφτά άτομα, μέλη δύο οικογενειών από την Αλβανία. Όλα έγιναν λίγο πριν τις 12 προχθές το βράδυ. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο τσιγγάνοι κινούνταν με κατεύθυνση προς Ν. Μοναστήρι. Λίγο μετά το κέντρο “Μυρτιά” και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο των δύο τσιγγάνων συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που κινούνταν με κατεύθυνση προς Σοφάδες.
Η σύγκρουση των τριών οχημάτων ήταν σφοδρή και οι δύο τσιγγάνοι που κατοικούσαν στην ζωή στον παλιό οικισμό των ROM Σοφάδων ηλικίας 37 και 24 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν θανάσιμα. Από τα άλλα δύο αυτοκίνητα ανασύρθηκαν ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένα συνολικά εφτά άτομα. Πρόκειται για μέλη δύο οικογενειών από την Αλβανία που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Χαλκίδα και προχθές πήγαιναν στην πατρίδα τους. Οι τραυματίες ανάμεσά τους και τρία παιδιά ηλικίας 15, 2 και 2 ετών αντίστοιχα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και είναι καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας.


Σήμερα στις 7 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σοφάδων.

Δημοσίευμα από τον “Νέο Αγώνα”.

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. το Δ/Σ. Δήμου Σοφάδων με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλλίπου Ηλίας.
2. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής υπαλλήλων μετά των αναπληρωτών τους για την διενέργεια προμηθειών μέσω ΕΚΠΟΤΑ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.
3. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί παροχής σύμφωνης γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκτέλεση του έργου «Ηλεκτροδότηση παρόχθιου αντλιοστασίου στο Τ.Δ. Γεφυρίων».
Εισηγητής: Ζάβαλος Δημήτριος.
4. Ορισμός μελών για την συγκρότηση επιτροπών παραλαβής εκτελεστέων έργων, εργασιών, μεταφορών του Δημοτικού Συμβολίου, οικ. έτους 2010.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος
5. Ορισμός τριμελούς επιτροπής υπαλλήλων του δήμου με τους αναπληρωτές τους για την διενέργεια διαγωνισμών προμηθειών, αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών και απευθείας ανάθεσης προμηθειών έτους 2010.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.
6. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί ορισμού ενός Δημοτικού Συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής “παροχής υπηρεσιών” σύμφωνα με το Π.Δ. 28/80 αριθ. 67 και του Ν. 3731/08.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.
7. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής δημοτικών υπαλλήλων μετά των αναπληρωτών αυτών για την παραλαβή καυσίμων έτους 2010.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.
8. Κατανομή πίστωσης σε σχολικές επιτροπές.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλλίπου Ηλίας.
9. Ψήφιση πιστώσεων για την πληρωμή δαπανών των εκδηλώσεων εορτασμού των Χριστουγέννων.
Εισηγητής: Ζάβαλος Δημήτριος.
10. Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου εντός καφενείου ιδιοκτησίας Παναγιωτίδου Αικατερίνης.
Εισηγητής: Φιλλίπου Ηλίας.
11. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί συμμετοχής αιρετών στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.
12. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί επιστροφής ποσού 90.00 ευρώ σε αλλοδαπό ως αχρεωστήτος καταβληθέντος.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλλίπου Ηλίας.
13. Ψήφιση πίστωσης 404.75 ευρώ και 317.18 ευρώ στον Δήμαρχο κ. Κατσάρα Βασίλειο και στον Αντιδήμαρχο κ. Ζάβαλο Δημήτριο αντίστοιχα για την μετακίνησή τους στην Ύδρα..
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλλίπου Ηλίας.

29 Δεκ 2009

Με τον Άγιο Βασίλη γιόρτασαν τα παιδιά της περιοχής του Δήμου Σοφάδων


Δημοσίευμα απο τον Νέο Αγώνα.


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων στην τρίγωνη πλατεία το απόγευμα της περασμένης Κυριακής για τα παιδιά του Δήμου Σοφάδων. Δεκάδες παιδιά, κάθε ηλικίας περίμεναν στο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη ανυπόμονα, στον ερχομό του αγαπημένου επισκέπτη της Πρωτοχρονιάς.
Με την πλούσια φαντασία τους, πριν από πολλές μέρες, προσπάθησαν με μπογιές και μολύβια να ζωντανέψουν το παιδικό τους όνειρο στα γράμματα που έγραψαν στον Άγιο Βασίλη κι εκείνος, πιστός εκπληρωτής της ελπίδας τους κατέφθασε νωρίτερα φέτος στους Σοφάδες, για να ευχαριστήσει τους μικρούς του φίλους, φορτωμένος με δώρα και ευχές. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα μέσα από ελληνικούς παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους ήχους, αλλά και ρυθμούς άλλων χωρών, μοίρασε γλυκίσματα και δώρα σε όλα τα παιδάκια, τα οποία κατασκεύασε στο εργαστήριο του. Στη συνέχεια με την συνδρομή των μικρών βοηθών του κλήρωσε μερικά γράμματα και χάρισε στους τυχερούς φίλους του όμορφες εκπλήξεις.
Στο τέλος, όλοι μαζί, έπαιξαν παιχνίδια, έψαλαν τα κάλαντα και μοίρασαν ευχές για υγεία, ευτυχία και πρόοδο.
Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων συνεχίζονται με την υποστήριξη και χρηματοδότηση του Δήμου Σοφάδων.
Ο σύλλογος Γυναικών προσφέρει δωρεάν ψητά λουκάνικα και κρασί κάθε μέρα 10 π.μ. – 14 μ.μ. και γλυκίσματα 17 μ.μ. – 20 μ.μ.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 11 π.μ. με την γουρουνοχαρά που θα γίνει στην Τρίγωνη πλατεία της πόλης.