30 Νοε 2010

Πόσο πάει το τ.μ.;

by the_chief
πηγή: karditsaLive

Νέες αντικειμενικές τιμές καθορίστηκαν από την Εφορία για 876 περιοχές απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονταν εντός σχεδίου πόλης αλλά παρέμεναν εκτός αντικειμενικού συστήματος. Μέχρι τώρα ο προσδιορισμός της αξίας γινόταν με συγκριτικά στοιχεία από πωλήσεις γειτονικών ακινήτων -πολλές φορές αυθαίρετα από τους Εφόρους- με αποτέλεσμα την αντίδραση των φορολογουμένων.


Στους Σοφάδες προσδώθηκε η τιμή των 13 ευρώ ανά τ.μ. και με βάση την τιμή αυτή θα προσδιορίζονται στο εξής οι φορολογητέες αξίες για τις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων αλλά και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

27 Νοε 2010

Αναζητείται δεύτερη καρέκλα..

by the_chief
πηγή: Πρωινός Τύπος


26 Νοε 2010

"Επίσημες" αντιδράσεις για την κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων

by the_chief
πηγή: karditsaLive

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνστντίνου απέστειλε η Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Καρδίτσας, με θέμα την πιθανή κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων, υποστηρίζοντας το αίτημα της από 23-11-2010 επιστολής του νεοεκλεγέντος δημάρχου κου Παπαδόπουλου Χαράλαμπου. Διαβάστε την επιστολή εδώ.

22 Νοε 2010

Κλείνει η Δ.Ο.Υ Σοφάδων;

by the_chief
πηγή: Πρωινός Τύπος

Την συγχώνευση Εφοριών σε όλη την Ελλάδα εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο νομό Καρδίτσας προβλέπεται να διατηρηθεί η Διεύθυνση της Καρδίτσας και ίσως των Σοφάδων, ενώ θα κλείσει η Εφορία του Μουζακίου και του Παλαμά.
"Η φιλοσοφία της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού είναι η εξ' αποστάσεως εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, η δημιουργία Εφοριών τύπου ΚΕΠ, που θα παράσχουν τις λοιπές υπηρεσίες, καθώς η ουσιαστική ελεγκτική δουλειά θα γίνεται από κέντρα που θα ασχολούνται κατ' αποκλειστικότητα με τον έλεγχο. Σαφώς η αναδιοργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών θα προκαλέσει κύμα μεταθέσεων υπαλλήλων από διευθύνσεις χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο σε υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας και αυξημένες ευθύνες."



Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η τελική απόφαση για την Εφορία Σοφάδων; Απαντήστε στην σχετική δημοσκόπηση για να εκθέσετε την άποψή σας.

18 Νοε 2010

Γαρύφαλλο στον φάκελο..

by no_neutral
*updated*

.. και πονηριά στο μάτι..


Γαρύφαλλο αντί για ψηφοδέλτιο βρέθηκε σε έναν από τους φακέλους στην κάλπη χωριού του πρώην Δήμου Σοφάδων. Ο ψηφοφόρος μάλλον έπραξε διαισθητικά, προβλέποντας τον "πένθιμο χαρακτήρα" των "νεκρών" αυτοδιοικητικών εκλογών. "Ψηφοφόροι - ζόμπι" με έτοιμα φακελάκια στην τσέπη ψήφισαν κομματικά, ρουσφετολογικά και οικογενειοκρατικά, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό άφησε τους προηγούμενους (τους ψηφοφόρους - ζόμπι) ν' αποφασίσουν για λογαριασμό του απέχοντας.

Όπως ήταν λογικό, η παραπάνω ψήφος προσμετρήθηκε στα άκυρα, τα οποία στάθηκαν αφορμή φέτος να αποκαλυφθεί μια πολυετής ψηφοθηρική τακτική που κυριαρχεί στους Σοφάδες. 

Όλοι είχαν ακούσει γι' αυτό, αλλά λίγοι μπορούσαν να το αποδείξουν. Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια, υποψήφιοι δήμαρχοι και κομματάρχες εξαγοράζουν την ψήφο των τσιγγάνων έναντι χρηματικού αντιτίμου. Οι επίδοξοι υποψήφιοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσχέρεια των αθίγγανων και την έλλειψη μορφωτικού επιπέδου, άρα και πολιτικής συνείδησης, παραβιάζουν ανενδοίαστα όχι μόνο το νομικό πλαίσιο περί εκλογών, αλλά κυρίως το ηθικό. Κατά παράδοση, οι κομματάρχες συλλέγουν τις ταυτότητες των αθίγγανων ως εγγύηση, αφού έχουν επιβεβαιωθεί ότι θα ψηφιστούν μαζικά, μετά από συμφωνίες με τις “μεγάλες οικογένειες”, που έχουν ιδιαίτερη ισχύ στον καταυλισμό. Ο εκάστοτε αθίγγανος με την προσέλευσή του στο εκλογικό τμήμα παραλαμβάνει την ταυτότητά του μαζί με το προσυμφωνηθέν ψηφοδέλτιο και το χρηματικό ποσό. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα της φετινής εκλογικής διαδικασίας, εξαιτίας των περιφερειακών εκλογών, θορύβησε τους δολοπλόκους υποψηφίους. Φοβούμενοι την μεγάλη πιθανότητα οι αθίγγανοι να μπερδέψουν το ποιο ψηφοδέλτιο πηγαίνει που (δημοτικό και περιφερειακό), προτίμησαν να εξασφαλίσουν με κάθε κόστος την δική τους επιτυχία, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα των περιφερειακών υποψηφίων. Έδωσαν λοιπόν δύο φακέλους που περιείχαν το δικό τους ψηφοδέλτιο και ζήτησαν από τους τσιγγάνους να ρίξουν από έναν σε κάθε κάλπη, μην έχοντας την στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι αυτό θα αποτελούσε και το μεγαλύτερο αποδεικτικό στοιχείο εναντίων τους. Έκπληκτα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αντίκρισαν 2.007 δημοτικά ψηφοδέλτια στην κάλπη των περιφερειακών κατά την καταμέτρηση. Το highlight της βραδιάς ήταν όταν αρκετοί αθίγγανοι διαμαρτύρονταν ότι τα εικοσάευρα που έλαβαν ήταν πλαστά, ενώ δήλωναν ότι δεν ψήφισαν κανέναν από τους δύο πολυμήχανους υποψηφίους. 
Και μετά απορούμε γιατί δεν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την ομαλή ένταξη αυτών των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει την απόκτηση στοιχειώδους μορφωτικού επιπέδου και παιδείας καταρχήν και την συνακόλουθη βελτίωση των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους, μέσω της εισχώρησής τους στην αγορά εργασίας. Φυσικά αυτό το σενάριο θα ήταν καταστροφικό για τους τοπικούς άρχοντες. Τους είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχουν και να χειραγωγούν μια αμόρφωτη και πεινασμένη μάζα, ενώ πολλές φορές την χρησιμοποιούν για να στρέψουν τα βλέμματα των σοφαδιτών μακριά από την ανικανότητα και την τακτική τους “τρώω ό,τι προλάβω”. Οι οποίοι σοφαδίτες βέβαια δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Το μόνο που τους διακρίνει είναι ο φρενήρης εκλογικός φανατισμός με απώτερο σκοπό να εκλεγεί ο μπατζανάκης/ ρουσφετολόγος/ πασοκτζής ή νεοδημοκράτης δήμαρχος της επιλογής τους ενώ χαίρονται και κομπάζουν όταν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής μετά από υπερπροσπάθειες και προσωπική θυσία.. (μη χέσω) συλλαμβάνουν άλλον έναν έκνομο τσιγγάνο. Τι περιμένετε; Να συνεχίσουν να ζουν πεινασμένοι, αμόρφωτοι, κοινωνικά υποβαθμισμένοι και αποκλεισμένοι, αντιμέτωποι καθημερινά με ρατσιστικές επιθέσεις ΚΑΙ ως καθωσπρέπει νομοταγείς πολίτες; Επίσης είναι οι μοναδικοί παράνομοι; Προς τα που κλείνει το βαρόμετρο της παρανομίας; Προς τον πεινασμένο και αμόρφωτο μικροεγκληματία τσιγγάνο ή προς τον περιπολού μορφωμένο, σίγουρα χορτασμένο  μεγαλοεγκληματία τοπικό άρχοντα μετά της αυλής του φυσικά;
Γιατί δεν σταματάτε για λίγο να σκέφτεστε τόσο κοντόφθαλμα; Αναλογιστήκατε ποτέ ότι αντί να τους βλέπετε ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου (οι τσιγγάνοι μας πείραξαν πανάθεμά μας, διαφορετικά θα παρουσιάζαμε αλματώδη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη..), θα μπορούσατε να υποστηρίξετε κάθε τρόπο δραπέτευσής τους από αυτόν τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν καταδικαστεί εδώ και χρόνια; Φαντάζεστε πόσο καλύτερη θα ήταν η καθημερινότητα και γι' αυτούς αλλά και για σας; Πόσο δημιουργικά θα μπορούσε να “χρησιμοποιηθεί” αυτό το ζωντανό και διψασμένο για ζωή πλήθος; Πόσο θα ξανάνιωνε αυτός ο παρηκμασμένος και εγκαταλελειμμένος τόπος με την ουσιαστική συμμετοχή των τσιγγάνων στον ιστό της κωμόπολής των Σοφάδων; Τα σχολεία θα σταματούσαν να ερημώνουν χρόνο με τον χρόνο. Οι δρόμοι και οι πλατείες θα αντηχούσαν με φωνές και γέλια. Θα καταπολεμούνταν έτσι αυτή η καταθλιπτική εικόνα ερήμωσης που εξαπλώνεται παντού. Έχετε περάσει πότε από τον καταυλισμό των τσιγγάνων; Είναι διαρκώς όλοι τους στο δρόμο. Ακούς φωνές και γέλια, στήνουν αυτοσχέδιους χορούς και τραγούδια απ' το τίποτα. Κανείς δεν κάθεται απομονωμένος και αποχαυνωμένος στο σπίτι του μπροστά από μια τηλεόραση ή έναν υπολογιστή. Βγαίνουν, περπατάνε, συζητούν, διαφωνούν, γλεντάνε, πενθούν, χορεύουν, τραγουδάνε και παίζουν μουσική, μεθάνε και ξεχνούν να πάνε στο χωράφι να σκαλίσουν την επόμενη μέρα.. ΖΟΥΝ! Και ζουν με πάθος και λαχτάρα για ζωή. Η κουλτούρα τους έχει πολλά να μας διδάξει. Σε αρκετά θέματα βάζει τα γυαλιά στον δυτικό πολιτισμό. Γιατί να μην “ξεδιαλεχτούν” προσεκτικά αυτά τα θετικά στοιχεία του πολιτισμού τους και να προσμηχθούν με τον δικό μας; Για να είμαστε ρεαλιστές και να πετύχει αυτό το μοντέλο βέβαια θα πρέπει να γίνει μια προσεκτική ανταλλαγή. Να υιοθετήσουμε δηλαδή εμείς τα καλύτερα στοιχεία τους κι αυτοί απ' την πλευρά τους να υιοθετήσουν (με την καθοδήγησή μας) τα δικά μας στοιχεία που θα ανυψώσουν το επίπεδό τους σε όλους τους τομείς. Με λίγα λόγια.. θέλει αρετή και τόλμη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Αλλά σίγουρα δεν είναι και ακατόρθωτο.

Ίσως όλα αυτά ακούγονται ονειροπόλα και μη πραγματοποιήσιμα σε κάποιους.
Το μόνο που έχω να αντιτάξω σ' αυτούς που θα σπεύσουν να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω επιχείρημα είναι τα εξής και θα 'θελα μ' αυτόν τον τρόπο να κλείσω:

μτφ: Άσχετα με το τι σας λένε οι άνθρωποι, τα λόγια και οι ιδέες μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο.


( μτφ: Αν κάποιος λέει: "Αυτό είναι αδύνατο", θα πρέπει να το εκλάβετε ως: "Σύμφωνα με την πολύ περιορισμένη εμπειρία μου και την στενόμυαλη αντίληψή μου της πραγματικότητας, αυτό είναι αρκετά απίθανο") 
Trust me, αφού είναι δυνατό να υπάρξει "βουκολικό dnb".. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.
remix by dj anarxx, also listen to wildflower

food
Μάθετε για την ιστορία των τσιγγάνων εδώ

Δείτε επίσης:

i can see it coming.. (επιλέξτε την εκπομπή "Ο διωγμός των τσιγγάνων)

Τα 'χει πει καλύτερα ο Θανάσης Τριαρίδης  εδώ κι εδώ 

Roma στη μεγάλη οθόνη:

 Latcho Drom! – Καλό Δρόμο!
μια από τις πολλές ταινίες του -επίσης τσιγγάνικης καταγωγής- σκηνοθέτη Tony Gatlif
που ασχολείται με τους τσιγγάνους στην Ευρώπη

αφιέρωμα ταινιών για τους Ρομά

και φυσικά το Time of the gypsies του Εμίρ Κουστουρίτσα :

http://www.youtube.com/watch?v=1cyBXPMurJY

Συμμαχικές δυνάμεις
Υπάρχουν ακόμα χαμογελαστοί τσιγγάνοι;
Στον καιρό των τσιγγάνων

* σχετικό άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη με τίτλο: “Ο καιρός των εξαγορασμένων τσιγγάνων”

17 Νοε 2010

Το νέο Δ.Σ. του Δήμου Σοφάδων

by the_chief
Πηγή: karditsaLive

"Από 27 μέλη θα αποτελείται από 1 Ιανουαρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σοφάδων.

Τη θέση του Δημάρχου καταλαμβάνει ο Παπαδόπουλος Χαράλαμπος και ο οποίος εκλέγει 16 Δημοτικούς Συμβούλους. Αυτοί είναι (αλφαβητικά):
1. Βασιλείου Ελευθερία (Ηρώ) του Γεωργίου (Άρνης)
2. Γκουγκούδης Κωνσταντίνος του Σπύρου (Ταμασίου)
3. Καρπούζας Δημήτριος του Σπυρίδωνα (Ταμασίου)
4. Κατσικάρας Λεωνίδας του Χρίστου (Σοφάδων)
5. Κεχαγιάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου (Μενελαΐδας)
6. Κλιάρης Δημήτριος του Βασιλείου (Σοφάδων)
7. Κομπογιάννης Ευάγγελος του Ηλία (Μενελαΐδας)
8. Κύρκου Μαριάννα του Βασιλείου (Ταμασίου)
9. Μπαντέλας Νικόλαος του Δημητρίου (Σοφάδων)
10. Παπάρα-Σελεμέκου Χριστίνα του Ιωάννη (Σοφάδων)
11. Παπαστεργίου Σωτήριος του Θωμά (Σοφάδων)
12. Ράγιας Παύλος του Δημητρίου (Ρεντίνης)
13. Τρίγκας Ηλίας του Αγγελου (Άρνης)
14. Τσέλιος Φώτιος του Λάμπρου (Μενελαΐδας)
15. Τσουκνίδας Ευάγγελος του Κωνσταντίνου (Σοφάδων)

Άλλη μια έδρα η 16η θα βγει από κλήρωση καθώς δύο υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συγκέντρωσαν ίδιο αριθμό σταυρών.
Κάϊας Φώτιος του Δημητρίου (Σοφάδων)
Τσιάμαλος Γεώργιος του Δημητρίου (Σοφάδων)

Τέσσερις έδρες θα έχει ο συνδυασμός του Κου Πώποτα. Τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων:
Πώποτας Τηλέμαχος του Δημητρίου  
Κεφαλάς Παναγιώτης του Αλκιβιάδη (Σοφάδων)  
Κουτσιομανής Κωνσταντίνος του Ευθυμίου (Άρνης)  
Πράντζιος Πασχάλης του Δημητρίου (Ταμασίου)

Τρεις έδρες θα καταλαμβάνει ο συνδυασμός του Κου Σκάρλου. Τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων:
Σκάρλος Αθανάσιος του Δημητρίου
Αλεξόπουλος Βασίλειος του Σεραφείμ (Ταμασίου)
Φιλίππου Ηλίας του Δημητρίου (Σοφάδων)

Δύο έδρες θα καταλαμβάνει ο συνδυσμός του Κου Τότσικα. Τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων:
Τότσικας Αθανάσιος του Ιωάννη  
Φαλούτσος Βασίλειος του Θεοδώρου (Άρνης)

Από μια έδρα κερδίζουν οι επικεφαλής των συνδυασμών Στουρνάρας Σωτήριος του Ηλία & Ταγκούλης Βασίλειος του Γεωργίου."

There' s a river..

by the_chief
Πηγή: karditsaLive

.. a muddy muddy river.

 [το βίντεο είναι άσχετο, just listen to the song]


"Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων πραγματοποιείται η 2η Συνεδριακή Ημερίδα την οποία διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων και με την υποστήριξη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., με θέμα «Σοφαδίτης ποταμός - παρόχθιες περιοχές. Οικολογική κατάσταση, διαχείριση  και βιοποικιλότητα»."

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα χρησιμεύσουν στην ανάπτυξη προτάσεων ανάδειξης και διαχείρισης των παρόχθιων περιοχών της πεδινής ζώνης του νομού Καρδίτσας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων
Δες ξανά

15 Νοε 2010

.. and the winner is..

by the_chief
Πηγή: karditsaLive

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών για το Δήμο Σοφάδων

14 Νοεμβρίου 2010

Εγγεγραμμένοι: 25.788             
Ψήφισαν: 13.726                        
Συμμετοχή: 53,23%
Έγκυρα: 12.546                        
Άκυρα - Λευκά: 1.180

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
Ψήφοι: 6.821                                Ποσοστό: 54,37%                           Έδρες: 12

Πώποτας Τηλέμαχος
Ψήφοι: 5.725                               Ποσοστό: 45,63%                           Έδρες: 1

Αναλυτικά στοιχεία ανά εκλογικο τμήμα

7 Νοεμβρίου 2010

Εγκεγραμμένοι: 25.812            
Ψήφισαν: 17.683                         
Συμμετοχή: 68,51%
Έγκυρα: 16.853                       
Άκυρα: 673                               
Λευκά: 157

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
Ψήφοι: 4.956                              Ποσοστό: 29,41%                          Έδρες: 4

Πώποτας Τηλέμαχος
Ψήφοι: 4.078                            Ποσοστό: 24,20%                            Έδρες: 3

Σκάρλος Αθανάσιος
Ψήφοι: 3.766                           Ποστοστό: 22,35%                           Έδρες: 3

Τότσικας Αθανάσιος
Ψήφοι: 2.282                         Ποσοστό: 13,54%                             Έδρες: 2

Στουρνάρας Σωτήριος
Ψήφοι: 1.028                         Ποσοστό: 6,10%                              Έδρες: 1                                                   
Ταγκούλης Βασίλειος
Ψήφοι: 743                           Ποσοστό: 4,41%                              'Εδρες: 1

Αναλυτικά στοιχεία ανά εκλογικό τμήμα

Δια ταύτα: Δήμαρχος Σοφάδων έχει εκλεγεί ο Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, με ποσοστό 54,37%, 6.821 ψήφους και συμμετοχή 53,23%

5 Νοε 2010

Πως ψηφίζω;

by the_chief
πηγή: Νέος Αγών
  
Δήμος Σοφάδων
Οι δημότες Σοφάδων βάζουν:
  • 1-2 σταυρούς στους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους Σοφάδων
  • 1-3 σταυρούς στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Σοφάδων 
  • 1 σταυρό στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από τους δήμους Άρνης, Ταμασίου, Μενελαίδας, Ρεντίνας  
Οι δημότες Άρνης και Ταμασίου βάζουν:
  • 1 σταυρό στους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους των χωριών τους
  • 1-3 σταυρούς στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των περιφερειών τους
  • 1 σταυρό στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από τους υπόλοιπους δήμους
Οι δημότες Μενελαίδας και Ρεντίνας βάζουν:
  • 1 σταυρό στους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους των χωριών τους
  • 1 σταυρό στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των περιφερειών τους
  • 1 σταυρό στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των υπολοίπων δήμων

Για την Περιφέρεια
Στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο οι εκλογείς δεν βάζουν σταυρό ούτε στον υποψήφιο περιφερειάρχη ούτε
στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη ενώ μπορούν να βάλουν μέχρι τρεις σταυρούς στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

4 Νοε 2010

Τα οκτώ ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

by the_chief
Πηγή: karditsaLive

Μελετήστε τα προσεκτικά κι αποφασίστε συνετά. Ο ρόλος του περιφερειάρχη θα είναι άρδην συγκεντρωτικός, αφού θα ελέγχει όλη τη Θεσσαλία, ενώ έχει χαρακτηριστεί ήδη και ως μικρός πρωθυπουργός. Οι αντιπεριφερειάρχες θα αναλάβουν τα καθήκοντα του πρώην νομάρχη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι των πρώην νομαρχιακών συμβούλων.
Το συγκεκριμένο σύστημα προσβλέπει μάλλον στη δημιουργία “πόλεων – κρατών” που θα λειτουργούν με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από την κεντρική εξουσία, όπως σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σαν τη Γερμανία. Ωστόσο, το ζητούμενο του εν λόγω συστήματος είναι όντως η μέγιστη ανεξαρτησία της εκάστοτε περιφέρειας ή μήπως εξυπηρετεί τον πιο συντονισμένο έλεγχο (με την κακή έννοια) της κάθε περιοχής; Ίδωμεν.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δείξουμε την δέουσα προσοχή στην επιλογή του περιφερειακού ψηφοδελτίου καθώς και των συμβούλων που θα αναδείξουμε με την ψήφο μας.


 Α) ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΓΕΝΗΚΟΜΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ


 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΖΗΣΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΚΩΣΤΑΜΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΜΟΥΣΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
6. ΜΠΑΛΤΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΜΠΟΛΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
8. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
9. ΤΟΥΡΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ



Β) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΑΛΕΞΙΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΑΡΓΥΡΙΟΥ-ΑΒΡΑΜΠΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
3. ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΝΟΥΣΙΑ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
4. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6. ΚΑΡΑΤΣΙΩΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7. ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
8. ΚΟΥΤΡΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. ΜΠΟΛΤΣΗ- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
10. ΝΤΡΑΒΑΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11. ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
12. ΤΣΙΑΛΚΟΥΤΗΣ ΒΑΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
13. ΤΣΙΑΧΤΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
14. ΧΑΤΖΗΒΕΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


 Γ) ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
2. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3. ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
4. ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
5. ΓΡΙΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
6. ΕΥΘΥΜΙΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
7. ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9. ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
10. ΜΠΑΝΑΣΙΟΥ-ΛΑΠΠΑ ΑΛΕΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Δ) ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΒΑΣΙΛΟΥ- ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
3. ΚΑΡΑΚΑΞΑ -ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΒΑΙΑ (ΒΕΤΑ) ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
4. ΚΑΡΑΤΣΙΩΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΒΑΙΟΥ
5. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6. ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ-ΦΩΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
7. ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. ΠΑΠΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
9. ΣΒΑΡΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
10. ΣΙΔΕΡΗ- ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
11. ΣΠΥΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
12. ΤΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
13. ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
14. ΧΡΟΥΜΠ ΓΙΟΥΣΕΦ (ΙΩΣΗΦ) ΤΟΥ ΑΜΝΤΟΥΛ-ΦΑΤΑΧ


 Ε) ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΠΑΣΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2. ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑ- ΣΠΑΘΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
3. ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ
4. ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
5. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
6. ΚΛΟΤΣΟΥΘΥΜΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΝΤΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
9. ΠΑΣΧΟΣ ΝΙΚΗΣΤΡΑΤΟΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


  ΣΤ) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΜΠΟΥΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
3. ΓΑΖΟΣ ΈΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
4. ΓΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
6. ΖΟΥΚΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
7. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
8. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. ΚΟΚΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10.ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
11.ΛΙΟΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
12.ΠΑΣΧΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
13.ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΡΓΥΡΩ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
14.ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


  Ζ) ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΖΟΡΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2. ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
3. ΝΤΑΓΚΑΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
5. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΛΑΪΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
6. ΤΣΟΓΚΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
7. ΦΑΝΑΡΑ- ΚΑΤΣΑΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. ΦΙΛΙΠΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
9. ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΒΑΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ


  
Η) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΤΣΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΓΚΟΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
4. ΘΩΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
5. ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6. ΚΟΚΚΑΛΗ - ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
7. ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9. ΛΕΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
10. ΜΙΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11. ΜΠΑΚΡΑΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
12. ΝΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
13. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
14. ΨΑΧΟΥΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

3 Νοε 2010

Είμαστε όλοι τρομοκράτες.

by no_neutral
Πηγές: Τα Νέα On-lineΤο Βήμα online


watch it in youtube

"Κύµα τροµοκρατικών επιθέσεων µε πακέτα - βόµβες εκδηλώθηκε χθες, παρά την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών, έπειτα από τη σύλληψη των δύο «ταχυδρόµων του τρόµου»: επτά τέτοια τροµο-πακέτα εξουδετερώθηκαν στη χώρα µας, αλλά το πράγµα δεν έµεινε εκεί.." 
[Επιλέξτε την παραπάνω παράθεση για να μεταβείτε στο αντίστοιχο άρθρο]
Διαβάστε επίσης στο Βήμα online

Το ερώτημα που εγείρεται εν προκειμένω είναι το εξής: 
Ποιος (πρέπει να) μας τρομοκρατεί πραγματικά; Τα πιτσιρίκια που έστειλαν τις "στρακαστρούκες"; Το κράτος; Το ΔΝΤ; Το μνημόνιο; Τα συνεχώς ανανεώσιμα επιβαλλόμενα νέα σκληρά μέτρα; Η αλματώδης αύξηση των ποσοστών ανεργίας; Ή μήπως θα 'πρεπε να μας τρομοκρατεί πρωτίστως ο ίδιος μας ο εαυτός αφού έχει συμβάλλει (ο καθένας με τον τρόπο του) στην δημιουργία και κυρίως στην ανοχή όλων των παραπάνω;  

Ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης τελικά;
Δείτε την παρακάτω ταινία. Ίσως σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή απάντηση. 


V for Vendetta (trailer)

 
 Η δική μου απάντηση είναι (κλεμμένη φυσικά):
He who would sacrifice a little freedom for a little security will lose both and deserve neither.*
Benjamin Franklin

*(= Αυτός που θα θυσίαζε λίγη ελευθερία για λίγη ασφάλεια θα χάσει και τα δύο και δεν αξίζει κανένα από τα δύο.)

..and my favourite scene:
Remember remember the 5th of November

"Έκατσε ο δρόμος.."

by the_chief
πηγή: Πρωινός Τύπος
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της Φίλιας στον Πρωινό Τύπο, εδώ και μια βδομάδα ο δρόμος Φίλια - Σοφάδες έχει "κάτσει" σε πολλά σημεία εξαιτίας της καθημερινής διέλευσης 20 - 30 φορτηγών βαρέου τύπου (που δουλεύουν για τις ανάγκες της Ε 65) συνδυαστικά με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξωκείλει ένα αυτοκίνητο χθες από το δρόμο και να διακοπεί η κυκλοφορία.

2 Νοε 2010

Εσύ θα ψηφίσεις;

by no_neutral

"Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες που δεν ψηφίζουν."*

*Από την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη Πρωταγωνιστές: "Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί με τους αντίθετους" (Γ' μέρος)