8 Μαρ 2010

"Αφηγητής για να πειστείς ότι άξιζε να ζεις.."



by no_neutral

Οι Trial μας συστήνονται, μιλάνε για την μουσική τους, την πρόσφατη εμπειρία τους στο Φεστιβάλ του Νάκα και φυσικά για τους Σοφάδες.
Enjoy!
Συστηθείτε.
Όνομα: Καραβασίλης Βασίλειος
Ηλικία: 16
Τάξη: Β Γενικού Λυκείου
Ιδιότητα (στο συγκρότημα): Φωνή, Σύνθεση, Στίχοι, Μουσική Επεξεργασία
Ζώδιο: Καρκίνος
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστές, Μουσική, Μαθηματικά και άλλα...
Μουσικές σπουδές: Αρμονία, Πιάνο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Drums, Σαξόφωνο (ενδέκατη χρονιά στην μουσική σχολή Σοφάδων)
Μουσικά ακούσματα: Ελληνικό και ξένο ραπ ( Eminem, D12, FFC, Ραψωδός Φιλόλογος, Ήρωας κ.α.), Metal( Nightwish, Sabaton, Blind Guardian κ.α.), Ελληνικό και ξένο ροκ (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ξύλινα Σπαθιά, Scorpions κ.α.), Λένα Πλάτωνος, Μάνος Χατζιδάκης, Νικόλας Άσιμος, Μίκης Θεωδοράκης και κλασσική. Σχεδόν τα πάντα εκτός από σκυλάδικα.

Όνομα: Μπούνελης Ευριπίδης
Ηλικία: 17
Τάξη: Β Γενικού Λυκείου
Ιδιότητα (στο συγκρότημα): Στίχοι, Φωνή
Ζώδιο: Ιχθείς
Ενδιαφέροντα: Μουσική, Υπολογιστές & διαδίκτυο, Graphic Design, Tae-Kwon-Do και άλλα πολλά...
Μουσικές σπουδές: Σπουδές;;;
Μουσικά ακούσματα: Κυρίως Hip-Hop (Ελληνικό και Ξένο : Eminem, D12, Immortal Technique, Tupac, Method Man, FF.C, TXC, Άγνωστοι Γνωστοί, Active Member, Ladose, Λόγος Απειλή, Ραψωδός Φιλόλογος, Ήρωας, Κίμωνας, Phase 3, Detro, Razzastar, Ανάφλεξή, Εισβολέας, Σκοτεινή Πλευρά και πολλά πολλά άλλα...) και Metal (Nightwish, Epica, System of a Down, Scars on Broadway, Disturbed, Blind Guardian, Sabaton, Cradle of Filth, In Flames, Iced Earth κ.α...). Από εκεί και πέρα :ελληνικό και ξένο Rock (Flyleaf), έντεχνο και γενικότερα μουσική (περισσότερο με βάση τους στίχους)
The band

1.Πως, πότε και γιατί προέκυψε η συνεργασία σας; Ποια ήταν η μεταξύ σας σχέση πριν τους Trial; Πως έχει εξελιχθεί τώρα;

Βασικά γνωριζόμαστε από το δημοτικό αν και αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα από την πρώτη γυμνασίου. Η συνεργασία δεν προέκυψε ακριβώς με την ιδέα να συνεργαστούμε αλλά περισσότερο να κάνουμε κάτι που μας αρέσει. Από το 2006 υπήρχε σαν ιδέα το να ξεκινήσουμε ένα hiphop συγκρότημα. Βασικά την ιδέα την είχε ρίξει ο Κωνσταντίνος Θεωδοράκος, φίλος μας ο οποίος από φέτος θα αρχίσει να συμμετέχει ενεργά στους Trial σαν το πολυπόθητο τρίτο μέλος. Από το 2006 έως και σήμερα αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε και να κάνουμε διάφορες απόπειρες. Τελικά οι Trial ιδρύθηκαν την άνοιξη του 2009 από εμάς τους δύο γιατί τότε αρχίσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες μας. Όσων αφορά την σχέση μας πριν και μετά τους Trial παραμένει η ίδια. Ήμασταν κολλητοί πριν τους Trial και συνεχίζουμε να είμαστε. Η μουσική είναι απλώς ένα ακόμη πράγμα που μας ενώνει.

2.Πως εμπνευστήκατε το όνομα του συγκροτήματος; Τι σημαίνει/ αντιπροσωπεύει;

Trial σημαίνει δίκη και δοκιμασία. Η ιδέα για το όνομα προέκυψε από τον κόσμο. Τα πάντα είναι μια δοκιμασία Όχι τόσο για το αν θα κατορθώσεις να επιβιώσεις όσο για το αν μπορείς να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να επιβιώσεις. Γενικότερα τόσο η ιδεολογία μας όσο και οι στίχοι μας κινούνται γύρω από αυτό. Την επιβίωση της μοναδικότητας σε έναν κόσμο που η μαζοποίηση έχει καταντήσει μόδα. Και στο τέλος ο μοναδικός κριτής της δοκιμασίας θα είναι ο εαυτός σου. Γιατί είναι ο μοναδικός που δεν θα σε πει τρελό αν προσπαθείς να πας κόντρα σε κάτι αυτονόητο. Οπότε συνοπτικά δοκιμασία για αυτούς που θέλουν να σκεφτούν και δίκη για αυτούς που αρνούνται να προσπαθήσουν.

3.Γιατί επιλέξατε το χιπ – χοπ; Πιστεύετε ότι υφίσταται στην αυθεντική/ πρωταρχική/ αυτούσια μορφή του στην Ελλάδα και δη στην επαρχία; Και αν ναι τι “εξανάγκασε” την ύπαρξή του;

Πριν απαντήσουμε θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάτι. Το hiphop ξεκίνησε από την ανάγκη των καταπιεσμένων να εκφραστούν ελεύθερα. Το ίδιο ισχύει και για την συντριπτική πλειοψηφία των ειδών της μουσικής. Με το πέρασμα του χρόνου ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται. Το ίδιο ισχύει και για την μουσική. Κανένα είδος που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει με καινούργιους αντιπροσώπους δεν έχει την αυθεντική/ πρωταρχική/ αυτούσια μορφή του. Η διαφορά είναι μεγάλη. Παρόλα αυτά το είδος επηρεάζεται και από την χώρα στην οποία εκτελείται. Αλλιώς αντιλαμβάνεται ένας Έλληνας την πραγματικότητα γύρω του και αλλιώς ένας Αμερικάνος. Μιας και η μουσική πηγάζει από την ζωή και τις εμπειρίες η ήδη διαστρεβλωμένη μορφή της διαστρεβλώνεται ακόμα περισσότερο. Γυρνώντας στην ερώτηση, το ελληνικό hiphop έχει αποστασιοποιηθεί από το αμερικανικό χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ελληνικά hiphop σχήματα που είναι πιο κοντά στα παραδοσιακά αμερικανικά πρότυπα. Γενικότερα από την στιγμή που το hiphop δεν βρίσκεται στην αρχική του μορφή ούτε καν στην γενέτειρα του το να υποστηρίξουμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει στην Ελλάδα θα ήταν τουλάχιστον ανούσιο. Επιλέξαμε το hiphop κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον θέλαμε απλώς να μεταδώσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας με άμεσο και όμορφο τρόπο στον κόσμο .Το hiphop σου δίνει την δυνατότητα αυτή γιατί βασίζεται στον στίχο και όχι τόσο στην μουσική. Και δεύτερον τα ακούσματα μας είναι κυρίως hiphop με αποτέλεσμα να κάνουμε αυτό που μας αρέσει να ακούμε.

4.Είναι το χιπ-χοπ η σύγχρονη επαναστατική ποίηση;

Όχι. Είναι μουσική όπως κάθε άλλη. Ο καθένας αντιλαμβάνεται την μουσική όπως αυτός θέλει. Το ίδιο ισχύει και για το hiphop. Για την ακρίβεια ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την έννοια επανάσταση διαφορετικά άρα το hiphop είναι επαναστατικό και όχι την ίδια στιγμή. Όσων αφορά τον συσχετισμό hiphop και ποίησης τόσο ο στίχος όσο και ο τρόπος που τραγουδάς στο hiphop μπορεί να θυμίζουν ποίηση αλλά η διαφορά βρίσκεται σε αυτό ακριβώς. Όταν η ποίηση μελοποιείται παύει να είναι ποίηση.

5.Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα απ' τους στίχους σας;

Αυτό που αντιπροσωπεύουν οι στίχοι μας είναι τα πιστεύω μας πάνω σε οποιοδήποτε θέμα όσων αφορά την ζωή και τον κόσμο. Το θέμα είναι πως αυτό που εμείς θα δώσουμε μέσα από τους στίχους μας δεν θα είναι υποχρεωτικά αντιληπτό από τον καθένα. Κάποιος θα αισθανθεί αυτό που λέμε και θα συμφωνήσει μαζί μας ενώ κάποιος άλλος απλώς θα αλλάξει δίσκο. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε κάποιο μήνυμα. Θέλουμε να εκφραστούμε και μέσα από αυτόν τον τρόπο έκφρασης να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τον κόσμο όσο και τον εαυτό μας.

6.Σας φαντάζεστε να “κάνετε” άλλο είδος μουσικής;

Εντελώς. Για εμάς η μουσική είναι έκφραση. Οπότε λογικό είναι να προσπαθήσουμε να εκφραστούμε μέσα από ένα διαφορετικό είδος. Στην τελική δεν υπάρχει hiphop, metal, έντεχνο, κλασσική. Όλα μουσική είναι . Πιο συγκεκριμένα ήδη έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία και με άλλα παιδιά από τους Σοφάδες προσπάθειες για ένα metal συγκρότημα.

7.Ποιόν θα θέλατε ως guest σε κομμάτι σας;

Οποιονδήποτε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και να τα βρούμε μαζί του. Με άτομα που έχουμε ακούσει την δουλειά τους, την νοιώθουμε και την εκτιμάμε. Όσων αφορά καλλιτέχνες και συγκροτήματα που μας έχουν επηρεάσει και τους σεβόμαστε θα προτιμούσαμε να θεωρηθούμε εμείς guest σε δικό μας κομμάτι παρά αυτοί.

8.Παίζετε περισσότερο για τον εαυτό σας ή για τους άλλους;

Παίζουμε για εμάς και για οποιονδήποτε θέλει να μας ακούσει. Από την στιγμή που κάνουμε αυτό που μας αρέσει ο καθένας είναι ελεύθερος να μας ακούσει.

Νάκας Festival

1.Είναι αλήθεια ότι δηλώσατε συμμετοχή στο φεστιβάλ για να κάνετε κοπάνα απ' το σχολείο;

Χαχα. Δημοσιογραφικό ένστικτο ή ανώνυμη πηγή; Όπως και να έχει κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μας η πιθανότητα να χάσουμε έστω και μια μέρα μάθημα. Αν δεν σας αρκεί αυτό καλό θα ήταν να σας πληροφορήσουμε ότι δεν παρευρεθήκαμε στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας η οποία πραγματοποιήθηκε τις μέρες ακριβώς πριν την αναχώρηση μας για Αθήνα και την αρχή των ημιτελικών.

2.Περιγράψτε μας την εμπειρία σας.

Ήταν σίγουρα κάτι καινούργιο. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε μπροστά σε τέτοιο κοινό και για την ακρίβεια μόλις η δεύτερη φορά που παίξαμε μπροστά σε κοινό. Ήταν θετική εμπειρία. Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση πάνω στην σκηνή και καταφέραμε να αποβάλουμε το όποιο άγχος υπήρχε. Επίσης γνωρίσαμε άτομα από άλλα συγκροτήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ακόμη έχουμε επαφές με κάποια από αυτά. Σε γενικές γραμμές βγήκαμε κερδισμένοι και το παραμικρό γεγονός που έγινε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας είχε κάτι να μας προσφέρει.



3.Το πρώτο βραβείο προέβλεπε και συμβόλαιο με γνωστή εμπορευματοποιημένη δισκογραφική εταιρεία. Σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο; Αν το κερδίζατε ήσασταν διατεθειμένοι να κάνετε υποχωρήσεις για να “πουλήσετε”;

Για να λέμε την αλήθεια δεν πήγαμε στον διαγωνισμό στοχεύοντας στο συμβόλαιο. Παρόλα αυτά αν κερδίζαμε δεν θα το αρνούμασταν. Αν όμως μας ζητάγανε να κάνουμε υποχωρήσεις ενάντια στα πιστεύω μας δεν θα συμβιβαζόμασταν. Για εμάς πετυχημένος μουσικός είναι αυτός που κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπάει χωρίς να βάζει την αγορά πάνω από τα ιδανικά του.

4.Ποιες άλλες συμμετοχές σας άρεσαν/ πιστεύετε ότι άξιζαν;

Πολλές. Πολλές από τις οποίες δεν προκρίθηκαν καν στους ημιτελικούς ή στους τελικούς. Ενδεικτικά μας άρεσαν οι :Dark Oaths, Νεκρική Σιγή, Show your Face και φυσικά η πρώτη τριάδα Trap, Low Cost Travellers και Killinnosense τους οποίους και συγχαρήκαμε προσωπικά για την νίκη τους.

5.Θα το επαναλαμβάνατε;

Ναι, εννοείται. Όχι στοχεύοντας στην πρώτη θέση αλλά περισσότερο για την εμπειρία και για να δούμε αν βελτιωθήκαμε στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στους διαγωνισμούς.

Home

1.Τι σας αρέσει στους Σοφάδες; / Τι δεν θα αλλάζατε;

Η τοποθεσία. Βρισκόμαστε κοντά σε πόλη χωρίς εμείς να ζούμε σε έντονους αστικούς ρυθμούς. Παράλληλα υπάρχει η επαφή με την φύση η οποία μόνο αρνητική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Δεν θα θέλαμε να αλλάξει ο επαρχιακός χαρακτήρας της κωμόπολης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε κατά του εκσυγχρονισμού της.

2.Τι δεν σας αρέσει στους Σοφάδες;/ Τι θα αλλάζατε;

Μεγάλο ποσοστό των Σοφαδιτών φεύγουν μέρα με την μέρα από εδώ και μετακομίζουν στα αστικά κέντρα. Δεν πιστεύουμε ότι για αυτό φταίνε τόσο αυτοί οι Σοφαδίτες όσο γενικότερα η νοοτροπία του δήμου και των υπόλοιπων Σοφαδιτών να πηγαίνουμε ευθεία προς τα πίσω. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξουν κίνητρα για τους Σοφαδίτες να παραμείνουν εδώ. Όχι όμως από ανάγκη αλλά από επιλογή.

3.Τι δεν σας αρέσει στους Σοφάδες αλλά δεν θα το αλλάζατε;

Συνηθίζουμε να αλλάζουμε ότι δεν μας αρέσει. Αν υπάρχει κάτι που δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό συμβαίνει επειδή μας αρέσει. Δεν πιστεύουμε ότι κάποια αλλαγή θα παραβίαζε την γραφικότητα του τόπου μας.

4.Σε ποιο ασυνήθιστο/περίεργο σημείο στους Σοφάδες θα φαντασιωνόσασταν μια συναυλία σας;

Χμ... Ωραία ερώτηση. Στο μπαλκόνι του δημαρχείου ή ίσως στο υδραγωγείο.

5.Αισθητή είναι η παρουσία των τσιγγάνων στην περιοχή. Η σχέση τους με την μουσική και τον ρυθμό είναι σχεδόν ερωτική. Θα συνεργαζόσασταν ποτέ με έναν τσιγγάνο μουσικό;

Ναι. Πολύ εύκολα. Γιατί όχι στο κάτω κάτω; Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους δεν τους κατηγοριοποιεί.

6.Πιστεύετε ότι το ωδείο που λειτουργεί στην πόλη μας επαρκεί για την απόκτηση μουσικής παιδείας. Ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου; Προωθεί την ενασχόληση με την μουσική;

Το ωδείο του δήμου Σοφάδων έχει όλες τις προδιαγραφές για την μετάδοση σωστής μουσικής παιδείας. Παρόλα αυτά ο δήμος θα μπορούσε να ωθήσει περισσότερους Σοφαδίτες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αριθμός των μαθητών στο ωδείο δεν είναι πολύ μεγάλος και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του Δήμου δεν έχει σωστή μουσική παιδεία. Πιστεύουμε ότι το ωδείο δεν φαίνεται όσο θα έπρεπε. Όσων αφορά το σχολείο πιστεύουμε ότι το σύγχρονο ελληνικό σχολείο δεν προωθεί την ενασχόληση των μαθητών με την μουσική. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς δεν το προβλέπουν οι αποφάσεις του κράτους, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα σωστό. Κατά την γνώμη μας η μουσική θα έπρεπε να διδάσκεται ισάξια με οποιοδήποτε άλλο μάθημα.

7.Home is where the dream is. Do you feel like home in Sofades?

Αν και το όνειρο μας δεν βρίσκεται στους Σοφάδες, ναι νοιώθουμε σαν στο σπίτι μας Σοφάδες. Εδώ μεγαλώσαμε και περάσαμε πολλά πράγματα. Δεν αξίζει να ξεχάσουμε από που είμαστε όπως δεν αξίζει να ξεχάσουμε τα όσα περάσαμε.

*Ευχαριστούμε πολύ τους Trial για την άμεση ανταπόκρισή τους καθώς και για την παραχόρηση των φωτογραφιών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SOFADITES TA SPATE TRELAAAAAAAAAA

:d

Ανώνυμος είπε...

By>>eLein0X

Ανώνυμος είπε...

Bravo stin prospa8ia ton pedion!!!!

Ανώνυμος είπε...

MPRAVO SAS RR PAIDIA...SYGXARITHRIA,K TN EPOMENH FORA P 8 PATE STN DIAGWNISMO SAS EUXOMAI OLOPSYXA NA EISTE AN OXI !PRWTOI! SIGOURA MESA STS TREIS PRWTOUS...!

Eu-Rhymatic είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την υποστήριξη και για τα καλά σας λόγια!
__
Trial

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε