21 Οκτ 2010

"Money makes the world go round.."

by no_neutral

Τα χρήματα κάνουν τον κόσμο να γυρίζει και..


 ...να επιθυμεί διακαώς να ασχοληθεί με τα κοινά. Ακόμα και η θειά μου η Μαριγώ ( που έχει ανυπέρβλητα προσόντα, με κορωνίδα το πτυχίο στο βελονάκι και το μεταπτυχιακό στην μπατζίνα) συμμετέχει σε έναν από τους άπειρους συνδυασμούς που κατατέθηκαν φέτος για τον Δήμο Σοφάδων. Δε διαφωνώ -για να σε προλάβω-, άκρως δημοκρατική η πολυφωνία. Αλλά αναρωτιέμαι, μήπως τα κίνητρα κάποιων χολένουν; Μήπως μυρίστηκαν από μακριά τα ομολογουμένως αυξημένα κονδύλια που θα διεκδικήσει ο διευρυμένος δήμος Σοφάδων και αδημονούν για το κυρίως πιάτο; Μήπως η προηγούμενη θητεία τους ( είτε ως επικεφαλείς, είτε ως τροχισμένα δεκανίκια, που ήθελαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη) αποτελεί αυταπόδεικτο επιχείρημα της ανικανότητας και της αναλγησίας τους; Μήπως έχουν σφετεριστεί επανειλημμένως στο παρελθόν την ελπίδα των αθώων (;) πολιτών για ουσιαστικές αλλαγές και άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής δράσης που θα βγάλει αυτό το εγκαταλελειμμένο ( και σκοπίμως παραμελημένο) χωριό φάντασμα από τη μιζέρια του;
Μπα. Οι πολίτες δεν είναι καθόλου αθώοι. Είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι. Αν κι έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι πρόκειται για κάτι ανώτερο, κάτι ανίκητο και πραγματικά αμήχανα τρομακτικό. Πως θα μπορούσαν αλήθεια να χαρακτηριστούν αυτοί που κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη με απόλυτη συνέπεια ( με εναλλαγές, ενώ τώρα απειλούνται και από τις παραλλαγές ) περιμένοντας κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα;
Δεν θα προβώ σε χαρακτηρισμούς. Θ' αμφισβητήσω απλά την κριτική τους σκέψη και κατ' επέκταση θ' ανησυχήσω για την νοητική και ψυχική ίσως ισορροπία τους. Επίσης θα υποκλιθώ στη δυνατότητα του -δημαγωγού/ επαγγελματία ρουσφετολόγου/ επικοινωνιακού/ που έχει μπάρμπα στην Κορώνη, πολλούς μπατζανάκηδες και βαφτιστήρια- υποψήφιου/ πρώην δημάρχου/ δημοτικού συμβούλου να εκμεταλλεύεται ανενδοίαστα το απαίδευτο -και γι' αυτό ιδιαίτερα επικίνδυνο- πλήθος εις βάρος όλων.
Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να λογοδοτήσετε στα παιδιά σας, που είτε τα διώχνετε επιλεμώς μακριά, είτε τα εξαναγκάζετε σε ισόβια κάθειρξη σε ένα(ν) τόπ(ί)ο – φυλακή, που τους απαγορεύει να αναπνεύσουν. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αλλά ίσως να αποτελούσε αξιοσημείωτη προσπάθεια εξιλέωσης η δραπέτευση από αυτόν το φαύλο κύκλο. Για να ξυπνήσεις και να δραπετεύσεις βέβαια πρέπει να συνειδητοποιήσεις καταρχήν ότι κοιμάσαι.. Ελπίζω -παραδόξως ακόμα- ότι η εμφάνιση νέων προσώπων για τον δήμο Σοφάδων θα είναι αρκετά ηχηρή.
Αυτά και νιώθω σαν να απήγγειλα μόλις πολιτικό λόγο.
Απαίσιο συναίσθημα.

Το κομμάτι είναι το Sueño από Bad Karaoke.*

*Ο καλλιτέχνης είναι Λαρισαίος. Όποιος γνωρίζει επιπλέον πληροφορίες για το βιογραφικό και τη δραστηριότητά του, παρακαλώ ας μας διαφωτίσει.
He is wanted.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε