28 Οκτ 2010

To parade or not to parade?

by no_neutral

Warning: Η αντίδραση της γιαγιάς στη θέα της παρελαύνουσας..
Ρέα Γαλανάκη: Θεωρώ ότι οι παρελάσεις σήμερα πρέπει να καταργηθούν γιατί καλλιεργούν απομεινάρια εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού, που είναι περιττά. 
*Από την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη "Πρωταγωνιστές"   
[επιλέξτε την λέξη για να δείτε την εκπομπή]

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Σοφάδων. Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται:
Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ης πρωινής της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.
Την 27η Οκτωβρίου 2010 Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κλπ.
Την 28η Οκτωβρίου 2010
Ώρα 07:00' χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες
Ώρα προσέλευσης των επισήμων η 10:15'
Ώρα 10:30' επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκεύης. Εκφώνηση του πανυγηρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον κ. Σουφλάκο Νικόλαο, εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων.
Ώρα 10:45' μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικού Λυκείου, Τ.Ε.Ε.καθώς και ο λαός της πόλης. Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφανιών και θα ακολουθήσει παρέλαση επί της οδού Κιερίου ως εξής:
Ανάπηροι και Τραυματίες πολέμου, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σοφάδων, Τ.Ε.Ε ειδικής αγωγής, 1ου ΕΠΑΛ, Γενικού Λυκείου. Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) προς τιμήν των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και όλων των δημοτών.

1 σχόλια:

Ι.Β. είπε...

Συμφωνώ με την κατάργηση των παρελάσεων! Έίναι αντιαισθητικό να παρελάυνουν μικρά παιδιά, σύλλογοι κλπ υπό τη μουσική των εμβατηρίων, σαν στρατευμένοι!

Στόχος πρέπει να είναι να μην καλλιεργούμε το φιλοπόλεμο πνεύμα. Αλλά να τιμούμε αυτές τις μέρες με εκδηλώσεις μνήμης και το καλό παράδειγμά μας ως πολίτες που μάχονται μέσα από τη δουλειά, το διάλογο, την ειρήνη και τη φιλία.

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε