28 Φεβ 2010

Επιτυχίες

by no_neutral
πηγή: Πρωινός Τύπος

Υποτροφία απέσπασε απόφοιτος του ΤΕΕ - ΕΠΑΛ Σοφάδων


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρωινού Τύπου (Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010), [.."το Κοινοφελές Ίδρυμα Γεωργίου Αχ. Αλλαμανή επέδωσε τις τέσσερις υποτροφίες των 2.500 ευρώ εκάστη σε αριστούχους αποφοίτους ΤΕΕ - ΕΠΑΛ Ν. Καρδίτσας του τρέχοντος αλλά και του παρελθόντος χρόνου"..].
Μία εξ' αυτών έλαβε και η αριστούχος του 1ου ΤΕΕ - ΕΠΑΛ Σοφάδων Ευαγγελία Πλασταριά, "που συνεχίζει από πέρυσι επιτυχώς σπουδές στο ΤΕΙ Λάρισας, τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων".

22 Φεβ 2010

Keep voting!


by no_neutral

Αποτελέσματα Προκριματικών

Στην επόμενη διαγωνιστική φάση πέρασαν αυτοδικαίως οι Trial διατηρώντας την δεύτερη θέση με 1464 ψήφους. Εκτός των τριών συγκροτημάτων που ψηφίστηκαν περισσότερο από το κοινό ( X Darawish, Trial, DarkOaths ), η κριτική επιτροπή επέλεξε άλλες 21 συμμετοχές.

2η ψηφοφορία

Παράλληλα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προκριματικών την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και η δεύτερη ψηφοφορία, που θα αναδείξει το συγκρότημα που θα προκριθεί αυτοδικαίως στον μεγάλο τελικό, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Η λήξη της ψηφοφορίας θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ακολουθεί την προηγούμενη διαδικασία: SMS: Band (κενό) 64 στο 19599 (0,30 ευρώ/sms)

Live Ημιτελικών

  • Τετάρτη 24 - Πέμπτη 25 - Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μμ.
  • Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας. ( Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 210364000)
  • Είσοδος ελεύθερη
Οι Trial θα εμφανιστούν την τελευταία μέρα των live, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 7 μμ.
Αναχώρηση για Αθήνα
Εντός των ημερών αναχωρούν για Αθήνα. Μετά από προσωπική επικοινωνία δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν "το συντομότερο δυνατό ενόψει των soundcheck που θα γίνουν. Και στο κάτω κάτω δεν χάνουμε και τίποτα να δούμε ζωντανά και τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους"
Το μεγάλο έπαθλο
Α΄ Βραβείο:
  • Συμβόλαιο με τη Sony Music
  • Μουσικά όργανα αξίας 1.000 ευρώ
Β' Βραβείο:
  • Υποτροφία φοίτησης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας αξίας 2.000 ευρώ
  • Επαγγελματική παραγωγή από το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών SAE για ένα μουσικό κομμάτι
  • Μουσικά όργανα αξίας 1.000 ευρώ
Γ' Βραβείο:
  • Επαγγελματική παραγωγή από το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών SAE για ένα μουσικό κομμάτι
  • Μουσικά όργανα αξίας 1.000 ευρώ.
Επίσης όλα τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στα live κερδίζουν προνομιακές τιμές από το μουσικό ωδείο Φίλιππος Νάκας για μουσικά όργανα, τεχνολογικό εξοπλισμό, Hi-Fi και προϊόντα multimedia.
Already winners
Μεταξύ άλλων οι Trial δήλωσαν: " Χαιρόμαστε που έχουμε στο πλευρό μας τόσο εσάς όσο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τον τόπο μας. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των συντοπιτών σου. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζω την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε να είμαστε νικητές. Αν και αισθανόμαστε ήδη κερδισμένοι από την εμπειρία." Επίσης δεσμεύτηκαν για επερχόμενη συνέντευξη. Stay tuned.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία του συγκροτήματος και στο group που έχει δημιουργηθεί στο facebook: Οι TRIAL στο "The band festival 2010" του Νάκα.
Παρουσίαση συγκροτήματος: http://nireas.nakas.gr/Bandfestival/default.asp?static=11&id=111
Αποτελέσματα προκριματικών:
http://nireas.nakas.gr/Bandfestival/default.asp?static=17

21 Φεβ 2010

Ανοδική πορεία για τον ΓΣΣ.


by komplexikos_ampalos

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία που έχει σημειώσει φέτος ο ΓΣΣ, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να διεκδικήσει άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Στην 14η αγωνιστική της Α2 ΕΣΚΑΘ πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα του Αιόλου Λάρισας ( 62 - 79 ), ισοβαθμώντας μαζί του στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Οι διαδοχικές επιτυχίες της ομάδας φαίνεται να συσχετίζονται με την απόκτηση έδρας στο κλειστό γήπεδο Σοφάδων. Προηγουμένως οι παίκτες ήταν αναγκασμένοι να προπονούνται και να αγωνίζονται στο κλειστό δημοτικό της Καρδίτσας.

Κατά την 15η αγωνιστική ο ΓΣΣ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Κ. Το ντέρμπι αναμένεται να προσελκύσει το ένθερμο μπασκετικό φίλαθλο κοινό των Σοφάδων.
Βίντεο από την προηγούμενη αναμέτρησή του ΓΣΣ με τον Ολυμπιακό Καρδίτσας.

19 Φεβ 2010

"Αναπτυσόμεθα.."


by the_chief


Αρχίζει σήμερα στις 17:30 το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Νομού Καρδίτσας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Η πλούσια θεματολογία του, που αγγίζει -εκτός των αναπτυξιακών προτάσεων- καίρια προβληματικά ζητήματα του Νομού, θα αναπτυχθεί από έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων και τοπικούς παράγοντες. Στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του Νομού που περιλαμβάνει και την πόλη μας, θα θιχτούν θέματα που μας αφορούν λίγο περισσότερο, όπως η "Αντιμετώπιση προβλημάτων ποιότητας των αντλούμενων πόσιμων υδάτων στην πεδινή ζώνη" και η "Ανάδειξη του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού" ενώ θα υπάρξει ειδική ομιλία με τίτλο "Παρεμβάσεις στον Σοφαδίτη ποταμό - Προτάσεις διαχείρισης, ανάπλασης και αξιοποίησης".



Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγρο -οικοσυστημάτων (ΙΤΕΔΑ), στο 1ο χιλ. οδού Καρδίτσας - Μητρόπολης.

Η εγγραφή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30 - 18.
Πλήρη παρουσίαση του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.anka.gr/nomarxia/

16 Φεβ 2010

1ο γυμνάσιο Σοφάδων: "Το μαγικό σχολείο."

by the_chief

"Sxoles magikwn texnon 1o Gymnasio Sofadwn"

http://www.youtube.com/watch?v=F5vp4cWPDUY

14 Φεβ 2010

"Romance is boring"

by no_neutral

"Trial band"

Vote NOW!

by the_chief, no_neutral

Δύο μαθητές λυκείου από τους Σοφάδες κυριαρχούν μεταξύ άλλων στο "The band festival 2010", που διοργανώνει το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ο Βασίλης Καραβασίλης (σύνθεση, στίχοι) και ο Ευριπίδης Μπουνέλης (στίχοι) συμμετέχουν με τρία μάχιμα τραγούδια στον πανελλαδικής εμβέλειας διαγωνισμό. Στην πρώτη -εν εξελίξει- ψηφοφορία το "trial band" έχει αναρριχηθεί στην τρίτη θέση με 1083 ψήφους, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του στους ημιτελικούς, "αφού τα τρία συγκροτήματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους εώς και τις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 24:00 εμφανίζονται αυτοδικαίως στα live των Ημιτελικών." Προηγούνται οι Parawish (1253 ψήφοι) και οι DarkOaths (1191 ψήφοι)
Κατά την δεύτερη ψηφοφορία, από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου εώς και την τρίτη μέρα των live (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου) το συγκρότημα των ημιτελικών που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα προκριθεί αυτοδικαίως στον τελικό.

Ενισχύστε τις πιθανότητες του επίδοξου συγκροτήματος που εποφθαλμιά την πρώτη θέση στέλνοντας το ακόλουθο sms στο 19599: Band (κενό) 64. (χρέωση: 0,30 ευρώ/sms συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.)

Ακούστε τα τραγούδια:

1. Το ρέκβιεμ ενός ονείρου.
2. Έχεις νιώσει;
3. Ευχαριστώ.

στο : http://nireas.nakas.gr/Bandfestival/default.asp?static=2

13 Φεβ 2010

The big parade

by no_neutral

Άυριο στις 11 το πρωί (νομίζουμε) επί της Κιερίου.

carnibal







by no_neutral

Singing and dancing and everything
Date: Last weekend
Place: Πνευματικό κέντρο Δήμου Σοφάδων, down town
Challenges: pantomime, singing, dancing

Hidden Treasure
Date: Friday, 12 February
Place: Central Square of Sofades
Time: 16:30
Challenge: Seeking the hidden treasure

Press: Νέος Αγώνας
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου
"Συνεχίστηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι δοκιμασίες του Κρυμμένου Θησαυρού στα πλαίσια της εκδήλωσης ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων, υπό την αιγίδα και την συμπαράσταση του Δήμου Σοφάδων.
Οι ομάδες αυτό το καλλιτεχνικό διήμερο, διαγωνίστηκαν στην παντομίμα, στο τραγούδι και στον χορό. Στην πρώτη δοκιμασία κυριάρχησε η γλώσσα του σώματος, όπου ένας ένας εκπρόσωπος από την κάθε ομάδα προσπάθησε να μεταδώσει στα άλλα μέλη της ομάδας του, την κρυμμένη φράση. Κατά την δέυτερη δοκιμασία τα μέλη των ομάδων τραγούδησαν, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ το ερασιτεχνικό συγκρότημα TRIAL που αποτελείται απο μαθητές λυκείου της πόλης μας, απέδωσε το δικό του τραγούδι. Στην τρίτη δοκιμασία κυριάρχησαν οι φιγούρες και τα τσακίσματα. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής απολάμβαναν και ταυτόχρονα σημείωναν τους βαθμούς. Την επόμενη Παρασκευή οι ομάδες θα συγκεντρωθούν στις 16:30 στην Κεντρική Πλατεία όπου θα πάρουν τους γρίφους και θα ξεχυθούν στους δρόμους για να βρουν την λύση τους."

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου
"Με τους γρίφους τελείωσαν οι δοκιμασίες του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώθηκαν από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων υπό την αιγίδα και την συμπαράσταση του Δήμου Σοφάδων.
Χθες το απόγευμα, παρά την καταρακτώδη βροχή οι ομάδες των διαγωνιζομένων συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων στις 16:30μμ όπου παρέλαβαν τους γρίφους από την οργανωτική επιτροπή και ξεχύθηκαν στους δρόμους αναζητώντας την λύση τους. Μετά από λίγο επέστρεφαν λαχανιασμένοι και βρεγμένοι έχοντας την απάντηση.
Σήμερα Σάββατο στις 18:30μμ ξεκινούν οι κεντρικές εκδηλώσεις της Αποκριάς στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων με μουσικοχορευτικά δρώμενα από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν:
Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Ιωνίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης
Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδιάς Πτολεμαΐδας
Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Μικρασιατών και Θρακιωτών Κοιλάδας Νομού Κοζάνης
Ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με μπλουγούρι, κρασί και χορό για όλους."

8 Φεβ 2010

Watch out!


Καλλιτέχνες κυκλοφορούν ελέυθεροι (-ες) ανάμεσά μας..
by no_neutral

"Εγκαινιάστηκε χθες στις 7 μ.μ η μεγάλη ετήσια έκθεση των μελών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας. Συνολικά συμμετείχαν με έργα τους 53 Καρδιτσιώτες ζωγράφοι με καινούργιες ή παλαιότερες δημιουργίες. Τα έργα εκτίθενται στην αίθουσα του Εικαστικού Ομίλου Πλαστήρα και Αβέρωφ, απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 18 Φεβρουαρίου με ωράριο λειτουργίας 10 - 13 και 18 - 21. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ξεχωριστά έργα με την υπογραφή καρδιτσιωτών καλλιτεχνών που δεν έπαψαν ποτέ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Να σημειωθεί πως παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας."
Ανάμεσα στα ονόματα των καλλιτεχνών εντοπίσαμε και τρεις κυρίες από τους Σοφάδες, τις: Βαϊοπούλου Βάσω, Μαρκατσέλα Παναγιώτα και Τσιώνη Σταυρούλα.

7 Φεβ 2010

5/2/2010: Καρναβάλι 2010






Στις Σοφάδες άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων για το καρναβάλι.

Ξεκίνησαν οι δοκιμασίες του «Κρυμμένου Θησαυρού» στα πλαίσια της εκδήλωσης «Καρναβάλι 2010» και αυτό το χρόνο στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης γνωστής ως Τσικνοπέμπτης που διοργανώθηκαν από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων υπό την αιγίδα και την συμπαράσταση του Δήμου Σοφάδων.Το «έναυσμα» σ΄αυτές «έδωσε» ο χορός παντομίμας τριών μαθητών της περιοχής μας που ήταν και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης .Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των ομάδων μαθητών που επρόκειτο να διαγωνιστούν με «Ενδυμασίες Καρναβαλιού» που φανέρωναν την «σκέψη» την «φαντασία» και την «ενημέρωση» των μελών των ομάδων στους παριστάμενους της εκδήλωσης.Οι ομάδες που συμμετείχαν φέτος είναι: Λουλουδάκια, Ιππότες-Πειρατές, Στρουμφάκια, Γηροκομείο, Χιονάνθρωπος, Ζορρό-Σπανιόλες, Λύκοι, Κοκκινοσκουφίτσες, Μάγοι- Μάγισσες, Άγγελοι – Αράχνες, Βρυκόλακες – Καλόγριες, ΕΜΟ, Βατοπέδι, Πετρούλες, Τσάρλεστον, Σκίουροι. Anime Heroes.Και ο διαγωνισμός «Αποκριάτικου Μακιγιάζ» (Face painting) παίρνει την σκυτάλη από εκπροσώπους της μιας ομάδας που προσπαθούν με το «χρωστήρα» τους «πάνω» σε εκπροσώπους της άλλης ομάδας να «απεικονίσουν» την δημιουργική φαντασία τους ενώ η τριμελής κριτική επιτροπή σημείωνε τους «πόντους» της που θα ανακοινωθούν αργότερα . Ο διαγωνισμός «έληξε» ενώ το «πέπλο της νύχτας ετοιμαζόταν ν΄απλωθεί» και με την τελευταία δήλωση της παρουσιάστριας ότι η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:30μ.μ.Για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν της δική τους ομάδα να απευθύνονται καθημερινά στο γραφείο Καρναβαλιού στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων ή στο τηλ: 6978312931

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δημοσιεύματα στην εφημερίδα Νέος Αγώνας από τους Τηλέμαχο Πώποτα και Βασίλη Κατσάρα.
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Σοφάδων:
Από τις εκλογές του 2006 και την σκανδαλολογία, στις εκλογές του 2010 και τον Καλλικράτη.

Ο Δήμος Σοφάδων της τελευταίας τετραετίας 2007 – 2010 κατέκτησε ίσως την πανελλήνια πρωτιά στον αρνητικό τομέα. Περισσότερες ημέρες βρισκόταν στις αίθουσες δικαστηρίων και λιγότερες στο δημαρχείο. Ένας ανελέητος διωγμός των αντιπάλων της σημερινής δημοτικής αρχής που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά δημοτικά πράγματα ξεκίνησε οργανωμένα παραμονές των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Στήριξαν όλοι τους την προεκλογική στρατηγική σε αυτόν τον τομέα και πέτυχαν. Σκανδαλολογία χωρίς μέτρο και όρια προσπάθησαν να εκθέσουν και να συκοφαντήσουν ανθρώπους και οικογένειες που το μόνο τους «αμάρτημα» ήταν να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν. Και όταν το κουβάρι των μηνύσεων άρχισε να ξετυλίγεται σιγά σιγά στις αίθουσες των δικαστηρίων, ξεδιάντροπα έσκυβαν το κεφάλι τους κι έφευγαν. Και δεν ήταν λίγες οι φορές. Ποιες να πρωτοθυμηθώ;
Το καρναβάλι;
Τις σχολικές επιτροπές;
Την αγορά του καλαθοφόρου οχήματος;
Τα σπίτια των τσιγγάνων;
Το ποτάμι;
Τον βιολογικό καθαρισμό;
Τα προαύλια των σχολείων;
Κι όμως σε αυτά στηρίχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές και κέρδισαν. Προχθές παίχτηκε στην αίθουσα του Εφετείου Λάρισας το τελευταίο επεισόδιο. Ομόφωνη όπως πάντα η αθώωσή μας. Θα μου πείτε ε και; Την έκαναν αυτοί τη δουλειά τους; Πράγματι την έκαναν; Αλλά ποιά η αξία της θέσης όταν μάλιστα αυτή την κατακτάς χωρίς δισταγμούς και ανθρώπινα όρια; Σκόπευαν επίσης κάποιοι να ξαναεπενδύσουν σ’ αυτό. Δεν περνούσε η μέρα και οι ίδιοι και τα κάθε λογής παπαγαλάκια τους περιφέρονταν από στέκι σε στέκι και αναμασούσαν πάλι τα ίδια.
Ήρθε όμως η ώρα που πρέπει να σωπάσουν. Και να σωπάσουν έγκαιρα γιατί οι εξελίξεις θα τους προλάβουν. Διάβασα κάπου ότι το τσουνάμι γι’ αυτούς όπου να ‘ναι έρχεται. Ας ασχοληθούν από ‘δω και πέρα με τα δικά τους κι ας αφήσουν πλέον εμάς. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Κοιτάμε στην μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση που έρχεται. Σε δύο περίπου μήνες πιστεύουμε ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά το νέο σχέδιο Καλλικράτης. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε είτε μέσω αυτού να μεγαλώσει λίγο είτε πολύ ο δήμος μας. Με σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, αυτών που προέβλεπαν να καταργηθούν αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις. Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ίδιοι. Αυτοί πρέπει ν’ αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν ή να καταργηθούν και αυτοί ν’ αποφασίσουν που θέλουν να πάνε. Μόνο έτσι θα πετύχει το σχέδιο στηριζόμενο στην κοινωνική συνοχή. Αλαζονικές συμπεριφορές του τύπου να φέρουμε πολλούς εδώ για να γίνουμε μεγάλοι μόνο κακό θα κάνει στη νέα μεταρρύθμιση. Μεγάλο δεν σε κάνει μόνο ο πληθυσμός. Μεγάλο σε κάνει το πάθος και η αγωνιστικότητα. Το μεράκι για προσφορά και θέληση, για δημιουργία. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούμαστε και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα κάνει πιο δυνατή τη συμμετοχική διαδικασία. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε μια ευρεία και ξεκάθαρη «Συμμαχία Ανεξάρτητων Πολιτών». Μόνο έτσι θα ξαναφέρουμε τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους δίπλα στον πολίτη. Γιατί ο πολίτης απαιτεί να έχει δήμαρχο φίλο. Να τον βλέπει παντού και καθημερινά. Να του λέει τα καλά και τα στραβά. Οι πολίτες δεν διοικούνται πλέον με φαξ.


Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση του Δημάρχου Σοφάδων Β. Κατσάρα στον πρώην Δήμαρχο Πώποτα.
Κύριε διευθυντά, σκέφτηκα πολύ αν άξιζε τον κόπο, να δώσω μια απάντηση στον πρώην δήμαρχο Σοφάδων, αλλά μια λαϊκή ρήση λέει και να θέλει κάποιος ν’ αγιάσει δεν τον αφήνουν. Αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να μην μιλάει, γιατί όσοι ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου διέβλεψαν εκ των προτέρων ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα, λόγω της επιεικούς στάσης του δικαστηρίου προς τους κατηγορουμένους, βγαίνει και κοκορεύεται, ξεχνώντας ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός και ότι υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης του Εφετείου, με την άσκηση αναίρεσης υπέρ του Νόμου, με απρόβλεπτα και πιθανόν αντίστροφα αποτελέσματα για όλους τους κατηγορουμένους. Όμως εκεί που λες να δώσεις τόπο στην οργή, με τα δημοσιεύματά του σε εξοργίζει και σε προκαλεί. Επιτρέψτε μου δυο λόγια για να γνωρίσουν οι αναγνώστες σας πως έχουν τα πράγματα. Λέγοντας ότι όλη την τετραετία την βγάλαμε στα δικαστήρια, αποκρύπτει επιμελώς την πληθώρα των αναβολών που ζητούσε κάθε φορά ( προφανώς είχε τους λόγους του ), με αποτέλεσμα η δίκη να επαναλαμβάνεται. Την περασμένη τετραετία ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, διαπιστώνοντας της παρανομίες που γινόταν, σχετικά με την ανάθεση έργων του βιολογικού καθαρισμού των Τσιγγάνων και την κατασκευή των αύλειων χώρων τριών σχολείων, έκανα μια καταγγελία, προς τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Θεσσαλίας την οποία κοινοποίησα και στον Εισαγγελέα. Αυτό ήταν όλο. Από εκεί και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Ερωτώ, τι έπρεπε να κάνω; Να κλείσω τα μάτια; Όπως θα ήταν η επιθυμία του πρώην δημάρχου; Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο πορίσματα, που διαπίστωσαν έλλειμμα, πλέον των 200.000 ευρώ σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης και τις παρανομίες που είχα καταγγείλει. Ένα πόρισμα από το Σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και τελευταία ένα πόρισμα από Σώμα οικονομικών επιθεωρητών της οικονομικής επιθεώρησης Θεσσαλίας. Στην δική μου καταγγελία, και στο πρώτο πόρισμα, στηρίχτηκε το συμβούλιο πλημμελειοδικών και παρέπεμψε τον πρώην δήμαρχο στο ποινικό εφετείο. Κατά την ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο δέχτηκε ότι έγιναν μεν παρατυπίες που ζημίωσαν την Δημοτική Επιχείρηση κατά το ανωτέρω ποσό, αλλά δεν απεδείχθη ο δόλος κι έτσι αθώωσε τους κατηγορουμένους. Αξίζει όμως να σημειώσουμε εδώ, το σχόλιο του προέδρου του δικαστηρίου λίγο πριν το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας: Δεν πιστεύω και ο σημερινός δήμαρχος να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο; Αυτό τα λέει όλα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Βασίλης Κατσάρας
Δήμαρχος Σοφάδων

Αγώνας παιδικού Γ.Σ.Σ. με το παιδικό Α.Σ Καρδίτσας.

by no_neutral


Ημερομηνία: Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα: 11:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.
Τοποθεσία: kleisto sofadwn

Coppied by the team from facebook.