28 Ιουν 2009

Σύσκεψη για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών



Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία με θέμα τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών στο Νομό Καρδίτσας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ Στέφανος Αγιάσογλου, οι Δήμαρχοι Παλαμά Βασίλης Καραδήμος και Σοφάδων Βασίλης Κατσάρας, συνεργάτες του Υφυπουργού και του Δ/ντα Συμβούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ένταξη μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ του εξαθεσίου Λυκείου Σοφάδων προϋπολογισμού 2.970.000,00 (αποτελείται από 6 κανονικές και 4 ειδικές αίθουσες και 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) καθώς και του 1ου ΔΣ Παλαμά συνολικού προϋπολογισμού 3.260.250,00 (αποτελείται από 12 κανονικές και 3 ειδικές αίθουσες και 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων). Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης και η δυνατότητα ένταξης ενός Νηπιαγωγείου στον ίδιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Παλαμά. Διερευνήθηκε ακόμα και η δυνατότητα ένταξης ακόμη μιας σχολικής μονάδας με τη μέθοδο ΣΔΙΤ στο νομό.
Πέραν των παραπάνω συζητήθηκαν και όλα τα θέματα που αφορούν τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών στο Νομό μας και συγκεκριμένα την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΟΣΚ για κατασκευές αλλά και την επίσπευση της εκταμίευσή της. Επιπλέον συζητήθηκε η κατασκευή 10 Νηπιαγωγείων με τη χρηματοδότηση του ΟΣΚ εκ των οποίων τα 3 τουλάχιστον να δημοπρατηθούν φέτος, η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη της Καρδίτσας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης καθώς και η εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του 19ου ΔΣ Καρδίτσας.
Η σύσκεψη ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με δεδομένη την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Νομαρχίας και Υφυπουργού. Υπήρξε κατανόηση και ενδιαφέρον απέναντι στα αιτήματα που έθεσε ο Νομάρχης υπόψη του Υφυπουργού και του Δ/ντα Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ο κ Αγιάσογλου από την πλευρά του υποσχέθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αιτημάτων για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών στο Νομό μας, πάντα στο μέτρο του δυνατού στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε