16 Ιουν 2009

Πρόγραμμα φύλαξης βρεφών θα υλοποιηθεί στους Σοφάδες

(δημοσίευμα από τον "Νέο Αγώνα")
Μέχρι 23 Ιουνίου οι αιτήσεις
Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο του για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και την διευκόλυνση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, προκηρύσσει για δεύτερη χρονιά το έργο “εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” 2007 – 20013.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, η ενίσχυση της γυναικείας απασχολησιμότητας, μέσω της συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών και της ισότιμης συμμετοχής τους στην εργασία, η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.
Η ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης επιτυγχάνεται με δύο τρόπους: Μέσω της αποδέσμευσης των γυναικών από την φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών και μέσω της στελέχωσης των δομών κυρίως από γυναίκες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες παιδιών οι οποίες:
  • Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους την Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
  • Εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται ή μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α ( α' και β' βαθμού).
  • Συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης ( ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – 51.396, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης).
  • Είναι άνεργες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας, το οποίο είχε εκδοθεί και ήταν σε ισχύ το αργότερο μέχρι τις 9/3/2009 και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
  • Είναι άνεργες που λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα 9/4//2007 – 9/4/2009.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους Σοφάδες για δεκαπέντε παιδιά 7 μηνών εώς 2.5 ετών και η υποβολή αιτήσεων γίνεται ως τις 23 Ιουνίου στην Εργατική Εστία. Πληροφορίες παρέχονται στο Κ.Ε.Π και στον Δήμο Σοφάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε