20 Ιουν 2009

Κλειστό versus Δημοτικό


by no_neutral

"Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα για τη διάθεση 450.000 ευρώ για τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στα υπό ολοκλήρωση κλειστά γυμναστήρια Παλαμά, Μουζακίου και Σοφάδων. Τα έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου θα ενταχθούν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ», το οποίο θα αποτελέσει και την πλατφόρμα υλοποίησής τους.
Τόσο η ολοκλήρωση των κλειστών γυμναστηρίων Παλαμά, Μουζακίου και Σοφάδων όσο και η χρηματοδότηση των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και της συνεργασίας μεταξύ του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και νυν Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και των βουλευτών του νομού, επ’ ωφελεία της Καρδίτσας, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν οι Καρδιτσιώτες σύγχρονες αθλητικές υποδομές.
Η έγνοια αυτή οδήγησε μέσα σε πέντε χρόνια στη διάθεση πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των κλειστών γυμναστηρίων, τα οποία έως το 2004 είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους:
- Διάθεση 509 χιλιάδων ευρώ το έτος 2005
- Διάθεση 260 χιλιάδων ευρώ τον Οκτώβριο του 2008
- Διάθεση 312 χιλιάδων ευρώ το Φεβρουάριο του 2009
- Διάθεση 450 χιλιάδων ευρώ τον Ιούνιο του 2009
Με την αποπεράτωση των έργων κατασκευής και των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου καθίστανται πλήρως λειτουργικά τα Κλειστά Γυμναστήρια Μουζακίου, Σοφάδων και Παλαμά, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν για χρήση στους αθλητικούς συλλόγους και τη νεολαία της Καρδίτσας."

Τι γίνεται ωστόσο με το δημοτικό γυμναστήριο του γηπέδου, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση; Η έλλειψη επιβλέποντος γυμναστή, η επικινδυνότητα των χαλασμένων οργάνων γυμναστικής και η παράβλεψη των κανόνων υγιεινής επιβάλουν την απαγόρευση της χρήσης του. Η επιταγή ανακαίνισης του και πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού (συμπεριλαμβανομένου αθλιάτρου), συνίσταται στην αγανάκτηση των μέχρι τώρα χρηστών του, που αναγκάζονται να εγγραφούν σε ιδιωτικό γυμναστήριο επιβαρυνόμενοι με την αντίστοιχη χρηματική συνδρομή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε