28 Ιουν 2009

Σύσκεψη για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών



Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία με θέμα τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών στο Νομό Καρδίτσας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ Στέφανος Αγιάσογλου, οι Δήμαρχοι Παλαμά Βασίλης Καραδήμος και Σοφάδων Βασίλης Κατσάρας, συνεργάτες του Υφυπουργού και του Δ/ντα Συμβούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ένταξη μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ του εξαθεσίου Λυκείου Σοφάδων προϋπολογισμού 2.970.000,00 (αποτελείται από 6 κανονικές και 4 ειδικές αίθουσες και 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) καθώς και του 1ου ΔΣ Παλαμά συνολικού προϋπολογισμού 3.260.250,00 (αποτελείται από 12 κανονικές και 3 ειδικές αίθουσες και 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων). Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης και η δυνατότητα ένταξης ενός Νηπιαγωγείου στον ίδιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Παλαμά. Διερευνήθηκε ακόμα και η δυνατότητα ένταξης ακόμη μιας σχολικής μονάδας με τη μέθοδο ΣΔΙΤ στο νομό.
Πέραν των παραπάνω συζητήθηκαν και όλα τα θέματα που αφορούν τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών στο Νομό μας και συγκεκριμένα την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΟΣΚ για κατασκευές αλλά και την επίσπευση της εκταμίευσή της. Επιπλέον συζητήθηκε η κατασκευή 10 Νηπιαγωγείων με τη χρηματοδότηση του ΟΣΚ εκ των οποίων τα 3 τουλάχιστον να δημοπρατηθούν φέτος, η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη της Καρδίτσας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης καθώς και η εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του 19ου ΔΣ Καρδίτσας.
Η σύσκεψη ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με δεδομένη την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Νομαρχίας και Υφυπουργού. Υπήρξε κατανόηση και ενδιαφέρον απέναντι στα αιτήματα που έθεσε ο Νομάρχης υπόψη του Υφυπουργού και του Δ/ντα Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ο κ Αγιάσογλου από την πλευρά του υποσχέθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αιτημάτων για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών στο Νομό μας, πάντα στο μέτρο του δυνατού στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

24 Ιουν 2009

Κι ας κρατήσουν οι χοροί...


by no_neutral
Πηγή: http://www.karditsanews.gr/

Στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας θα παρευρεθεί σήμερα το βράδυ ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού "Καραϊσκάκεια". Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9.30μμ με την εμφάνιση του μουσικού συγκροτήματος "HORAN" απο την Ιορδανία, ενώ ακολουθεί ο χορευτικός μας όμιλος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ταμασίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου, η Λέσχη Χορού και Ήχου Καρδίτσας και το Χορευτικό συγκρότημα "EGYPTIAN GROYP FOR ARTS HERITAGE" απο την Αίγυπτο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26/06.

23 Ιουν 2009

Έξω απο τους Σοφάδες

Δημοσίευμα απο τον Νέο Αγώνα

Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη το Σάββατο το πρωί ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης χωρίς ευτυχώς να πάθει το παραμικρό. Όλα έγιναν στον δρόμο Σοφάδων - Ν. Μοναστηρίου, στον κόμβο που βρίσκεται ακριβώς μετά το ΚΤΕΟ. Ο κ. Βερίλλλης κινούνταν με ιδιωτικό του αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η σύζυγος του και ακόμα ένα άτομο, με κατεύθυνση προς Αθήνα, όταν κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα που οδηγούσε ένας τσιγγάνος. Ευτυχώς υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές, καθώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

22 Ιουν 2009

Συνελήφθη δράστης κλοπής

Δημοσίευμα από τον Νέο Αγώνα

Την περασμένη Παρασκευή και ώρα 23:25 στους Σοφάδες από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σοφάδων συνελήφθη εντός των ορίων του αυτόφωρου ο δράστης της κλοπής που σημειώθηκε κατά τις ώρες 21:00 και 22:00 σε κατοικία ημεδαπής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!



by no_neutral
Μαθητής του Γενικού Λυκείου Σοφάδων ο αριστούχος υποψήφιος των φετινών πανελληνίων για τον Νομό Καρδίτσας. Και η επιτυχία δεν σταματάει εδώ, αφού τους δέκα έφτασαν φέτος οι αριστούχοι της πόλης μας, ανεβάζοντας τον πήχη για την επόμενη χρονιά. Ευχόμαστε ολόψυχα συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και μη για την προσπάθεια που αντικατοπτρίζει τα όνειρά τους. Όσοι τα καταφέρατε, να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!
Στέρρος Γεώργιος............................................19,61
Γκαντή Βασιλική.............................................19,10
Γιώτα Ευαγγελία............................................18,87
Κυριακοπούλου Αθηνά...................................18,82
Τσίβου Σταυρούλα..........................................18,81
Ιατρού Ευάγγελος...........................................18,61
Νταλαμπίρας Ευάγγελος...............................18,43
Φαλούτσου Ευαγγελία - Μαρία...................18,42
Πουλιάρη Γεωργία..........................................18,40
Μαντζιαρλής Θωμάς......................................18

21 Ιουν 2009

Καλοκαιρινές Επαναλήψεις

Δημοσίευμα από τον Νέο Αγώνα

"Τσιγγάνος έκλεψε τσάντα με 600 ευρώ κατά τις ώρες 9 – 10 π.μ. της περασμένης Πέμπτης στους Σοφάδες.
Τσιγγάνος, κάτοικος του συνοικισμού ROM Σοφάδων εισήλθε στην κατοικία ημεδαπής κατοίκου Σοφάδων εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία αυτής και αφήρεσε τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό τον εξακοσίων ευρώ, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ένα βιβλιάριο καταθέσεων Εθνικής Τράπεζας. Ο δράστης αναζητείται, ενώ προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σοφάδων."

20 Ιουν 2009

Κλειστό versus Δημοτικό


by no_neutral

"Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα για τη διάθεση 450.000 ευρώ για τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στα υπό ολοκλήρωση κλειστά γυμναστήρια Παλαμά, Μουζακίου και Σοφάδων. Τα έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου θα ενταχθούν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ», το οποίο θα αποτελέσει και την πλατφόρμα υλοποίησής τους.
Τόσο η ολοκλήρωση των κλειστών γυμναστηρίων Παλαμά, Μουζακίου και Σοφάδων όσο και η χρηματοδότηση των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και της συνεργασίας μεταξύ του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και νυν Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και των βουλευτών του νομού, επ’ ωφελεία της Καρδίτσας, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν οι Καρδιτσιώτες σύγχρονες αθλητικές υποδομές.
Η έγνοια αυτή οδήγησε μέσα σε πέντε χρόνια στη διάθεση πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των κλειστών γυμναστηρίων, τα οποία έως το 2004 είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους:
- Διάθεση 509 χιλιάδων ευρώ το έτος 2005
- Διάθεση 260 χιλιάδων ευρώ τον Οκτώβριο του 2008
- Διάθεση 312 χιλιάδων ευρώ το Φεβρουάριο του 2009
- Διάθεση 450 χιλιάδων ευρώ τον Ιούνιο του 2009
Με την αποπεράτωση των έργων κατασκευής και των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου καθίστανται πλήρως λειτουργικά τα Κλειστά Γυμναστήρια Μουζακίου, Σοφάδων και Παλαμά, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν για χρήση στους αθλητικούς συλλόγους και τη νεολαία της Καρδίτσας."

Τι γίνεται ωστόσο με το δημοτικό γυμναστήριο του γηπέδου, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση; Η έλλειψη επιβλέποντος γυμναστή, η επικινδυνότητα των χαλασμένων οργάνων γυμναστικής και η παράβλεψη των κανόνων υγιεινής επιβάλουν την απαγόρευση της χρήσης του. Η επιταγή ανακαίνισης του και πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού (συμπεριλαμβανομένου αθλιάτρου), συνίσταται στην αγανάκτηση των μέχρι τώρα χρηστών του, που αναγκάζονται να εγγραφούν σε ιδιωτικό γυμναστήριο επιβαρυνόμενοι με την αντίστοιχη χρηματική συνδρομή.

17 Ιουν 2009

Εκδήλωση αγνοείται...


Κ.Ε.Π. - Δημαρχεία σημειώσατε Χ


by no_neutral

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην κεντρική πλατεία Σοφάδων. Τελεία και παύλα. Όταν αναζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες σε τοπική εφημερίδα, διαπιστώσαμε ότι η μοναδική αναφορά σε πολιτιστική εκδήλωση αφορούσε την πόλη της Καρδίστας και συγκεκριμένα τα Καραϊσκάκια που ξεκινάνε σήμερα. Η Μαραθώνια προσπάθεια ενημέρωσης ξεκίνησε από το κατ' ευφημισμόν Κ(έντρο).Ε(ξυπηρέτησης).Π(ολιτών) απ' όπου μας παρέπεμψαν στην δημαρχεία. Η υπάλληλος που αξιώθηκε να σηκώσει το τηλέφωνο επιβεβαίωσε την φήμη και μας έδωσε την συνταρακτική πληροφορία ότι ξεκινάνε σήμερα στις 9. Μετά από μεγάλο προβληματισμό μας παραπέμπει με την σειρά της στον Μορφωτικό Σύλλογο του οποίου δεν ήξερε καν το τηλέφωνο. Αφού την ευχαριστήσαμε για την υπερπροσπάθεια της και την εκδήλωση πρωτοφανούς ενδιαφέροντος δοκιμάσαμε για τελευταία φορά την τύχη μας. Άλλα όπως λέει και ένας γνωστός, δεν μας θέλει εμάς ο Θεός.. Φωνή βοώντος εν την ερήμω. Ή τους έχουν κόψει το τηλέφωνο ή είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι και δεν προλαβαίνουν να απαντήσουν. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε η άγνοια, η αναλγησία, η απάθεια, η ανευθυνότητα, και η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων. Ξέχασα τίποτα; Α ναι. Και η εκνευριστική νιρβάνα στην οποία έχουν βυθιστεί και δεν διαταράσσεται παρά από σκάνδαλα και κοινωνικά σχόλια (κουτσομπολιά). Προτείνω να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο κατά της επικράτησης της πολιτικής καφενείου μπας και σώσουμε τίποτα. Ή μήπως έχουμε βολευτεί όλοι έτσι...;

Υ.Γ.1. Τελικά ρωτήσαμε την γειτόνισσα (sic) και μας είπε ότι μάλλον θα περιλαμβάνουν κουκλοθέατρο το οποίο θα διαδεχτούν χορευτικά. Ωστόσο, διατηρούμε τις αμφιβολίες μας γιατί το χαλασμένο τηλέφωνο είναι πάγια τακτική στην περιοχή μας. Ας όψεται το τιμημένο δημόσιο.

Υ.Γ.2. Μην δίνεται σημασία στην παράκρουση που έχω πάθει με την παράφραση τηλεοπτικών σήριαλ και ριάλιτι. Κάψιμο είναι θα περάσει...

Καιρός: Τετάρτη - Πέμπτη


16 Ιουν 2009

Αγρότης μόνος πάσχει...


... και όχι μόνο

by no_neutral

Στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων θα παρευρεθεί την Παρασκευή 19/06 η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν δωρεάν Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια και Νοσηλεύτρια από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί.

Αν θεωρηθεί παραδεδεγμένη η άποψη της ολιστικής ιατρικής ότι η ψυχική υγεία αλληλεπιδρά άμεσα και επηρεάζει την σωματική, είναι χρέος όλων μας να μεριμνήσουμε για την εύρυθμη λειτουργία της. Δεδομένης της άγνοιας της πλειοψηφίας των κατοίκων της επαρχίας (και όχι μόνο) για την σημασία της ψυχικής ισορροπίας και της διαιώνισης μιας μεσαιωνικής αντίληψης για τους ψυχικά ασθενείς, απαραίτητη είναι η σχετική ενημέρωση των πολιτών, ώστε να επιτευχθεί η εξομάλυνση του εδάφους. Οι επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας θα ήταν πιο αποδοτικές αν είχε προηγηθεί μία σειρά σεμιναρίων στα πλαίσια μιας γενικότερης επικοινωνιακής πολιτικής με στόχο την συνειδητοποίηση και παραδοχή του προβλήματος. Αν λάβουμε υπόψη μας τα νούμερα, η "επιδημία" της κατάθλιψης και άλλων διαταραχών είναι μέρος της κοινωνίας μας. Αυτό μαρτυρά τουλάχιστον η κατακόρυφη αύξηση κατανάλωσης αντίστοιχων φαρμάκων στην περιοχή μας.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24410 80352.

Πρόγραμμα φύλαξης βρεφών θα υλοποιηθεί στους Σοφάδες

(δημοσίευμα από τον "Νέο Αγώνα")
Μέχρι 23 Ιουνίου οι αιτήσεις
Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο του για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και την διευκόλυνση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, προκηρύσσει για δεύτερη χρονιά το έργο “εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” 2007 – 20013.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, η ενίσχυση της γυναικείας απασχολησιμότητας, μέσω της συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών και της ισότιμης συμμετοχής τους στην εργασία, η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.
Η ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης επιτυγχάνεται με δύο τρόπους: Μέσω της αποδέσμευσης των γυναικών από την φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών και μέσω της στελέχωσης των δομών κυρίως από γυναίκες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες παιδιών οι οποίες:
  • Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους την Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
  • Εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται ή μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α ( α' και β' βαθμού).
  • Συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης ( ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – 51.396, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης).
  • Είναι άνεργες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας, το οποίο είχε εκδοθεί και ήταν σε ισχύ το αργότερο μέχρι τις 9/3/2009 και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
  • Είναι άνεργες που λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα 9/4//2007 – 9/4/2009.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους Σοφάδες για δεκαπέντε παιδιά 7 μηνών εώς 2.5 ετών και η υποβολή αιτήσεων γίνεται ως τις 23 Ιουνίου στην Εργατική Εστία. Πληροφορίες παρέχονται στο Κ.Ε.Π και στον Δήμο Σοφάδων.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων

(δημοσίευμα από τον "Νέο Αγώνα")

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου στις 8 μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σοφάδων με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
  1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ έτους 2009. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλίππου Ηλίας
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί αποστολής αιτήματος για πρόσληψη ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας. Εισηγητής αντιδήμαρχος Φιλίππου Ηλίας.
  3. Γνωμάτευση υπέρ εγκρίσεως απολογισμού του Ν.Π. Σχολική Επιτροπή 2ου, 3ου και 6ου νηπιαγωγείου Σοφάδων, έτους 2008. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλίππου Ηλίας – Ανάλυση: Πρόεδρος του Ν.Π. Σκάρλος Αθανάσιος.
  4. Γνωμάτευση υπέρ εγκρίσεως απολογισμού του Ν.Π. Αθλητικό Κέντρο Δήμου Σοφάδων, έτους 2008. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φιλίππου Ηλίας – Ανάλυση: Πρόεδρος του Ν.Π. Καραγεωργόπουλος Βησσάρης.
  5. Γνωμάτευση υπέρ εγκρίσεως απολογισμού του Ν.Π. Κ.ΑΠ.Η. Δήμου Σοφάδων,έτους 2008.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π. Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεως δημότη για διαγραφή τελών άρδευσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζάβαλος Δημήτριος.
  7. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί δωρεάν παραχώρησης κατά κυριότητα δημοτικού οικοπέδου που βρίσκεται στο Τ.Δ. Καρποχωρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για την κατασκευή Αγροτικού Ιατρείου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κάιας Φώτιος.
  8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό τουριστικών περιοχών του Δήμου μας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τουλόπουλος Κωνσταντίνος.

15 Ιουν 2009

Αναμέτρηση με τον Νομάρχη


by no_neutral

Διατυπώστε τις ερωτήσεις, τις απορίες, τα παράπονα, ακόμα και τις επιδοκιμασίες σας και διαβάστε τις απαντήσεις του Νομάρχη κ. Αλεξάκου, που θα συμπεριληφθούν σε επερχόμενη συνέντευξη.

Επικοινωνώ άρα υπάρχω...


by no_neutral

Τώρα μπορείτε να μας βρείτε παντού (απειλητικό ε;). Facebook ( Sofades Sofades News) , Windows Live Messenger ( sofadesnews@hotmail.com) .. Σε λίγο θα τη στήσουμε και στην πλατεία του χωριού, για κυριολεκτικά άμεση επικοινωνία και φρέσκα νέα, σπαρταριστά. Μην διστάσετε να μας "αντάρετε" (μόνο σοβαρές προτάσεις παρακαλώ, έχω και κότερο παρκαρισμένο στο χωράφι) και να εκφραστείτε ελεύθερα ( τα σχόλια θα λογοκριθούν αφού οι αναγνώστες ξεπεράσουν τους χίλιους, δηλαδή ποτέ...).
... και η δικτύωση δεν έχει τέλος.

14 Ιουν 2009

Ο καιρός στους Σοφάδες


13 Ιουν 2009

Προληπτική Ιατρική από το Κέντρο Υγείας Σοφάδων

(Δημοσίευμα από τον Νέο Αγώνα)
by no_neutral
Το Κέντρο Υγείας Σοφάδων συνεχίζει την ενημέρωση των κατοίκων πάνω σε ιατρικά θέματα και εφαρμόζει την προληπτική ιατρική με επιτόπιες επισκέψεις από κλιμάκιο Μαιών και Αγροτικών Ιατρών σε χωριά της αρμοδιότητάς του.
Κατά τον μήνα Μάϊο το κλιμάκιο μετέβη στους δήμους Μενελαϊδος και Ρεντίνας, όπου ενημέρωσε τον γυναικείο πληθυσμό για την σημασία του προληπτικού ελέγχου της Οστικής Πυκνότητας και της Μαστογραφίας και έκανε λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα δημοτικά διαμερίσματα Θραψιμίου, Βαθύλακου, Αηδονοχωρίου, Ανωγείου, Λουτροπηγής, Ρεντίνας και Λουτρού όπου έγινε λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ σε 104 γυναίκες.
Η εισαγωγή του ΤΕΣΤ ΠΑΠ στην προληπτική ιατρική είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κατά 50 - 70 % στις ανεπτυγμένες χώρες.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία κακοήθης νεοπλασία που αναπτύσσεται στο κατώτερο τμήμα της μήτρας και μπορεί προληπτικά μέσω του ΤΕΣΤ ΠΑΠ να αντιμετωπιστεί εύκολα και έγκαιρα.
Η δραστηριότητα συνεχίζεται για όλον τον μήνα Ιούνιο.

12 Ιουν 2009

Γιορτή Καραγκούνικης Πίτας στο Μοσχολούρι


by no_neutral
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μοσχολουρίου «Η ΑΡΝΗ» τελεί από το 2001 και κάθε χρόνο τη ¨Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας¨ . Πρόκειται για μια γιορτή που πραγματοποιείται συνήθως το βράδυ του πρώτου Σαββάτου του Ιουνίου και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή του Δήμου, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Οι εκατοντάδες παραδοσιακές πίτες που συγκεντρώνονται είναι προσφορά αγάπης από τις καραγκούνες νοικοκυρές και μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις και να συσφίξει τις σχέσεις με την γενέτειρά του και τις ρίζες του. Πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του Δ.Δ. Μοσχολουρίου, ενώ τα μέλη του Συλλόγου με την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους, με το μεράκι και την αγάπη τους για τον τόπο και τα κοινά, κατάφεραν να μετατρέψουν τη γιορτή σε ένα αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός από το οποίο κανείς δεν πρέπει να απουσιάζει.
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 9μ.μ.
Στην πλατεία του χωριού.
Αυθεντικές Παραδοσιακές γεύσεις
Γλέντι με ορχήστρα

Αντικαπνιστική εκστρατεία από τους μαθητές των Σοφάδων


by no_neutral

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Νέου Αγώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, μαθητές και μαθήτριες του 2ου και του 3ου δημοτικού σχολείου Σοφάδων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και μοίρασαν διαφημιστικά έντυπα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας στους περαστικούς αλλά και στους καταστηματάρχες προσπαθώντας να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην ενημέρωση όλων ενόψει της 1ης Ιουλίου 2009, όπου το κάπνισμα θα απαγορευθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους σύμφωνα με τον νόμο 3730/2008 άρθρο 3. Ένας νόμος που διχάζει τους επιχειρηματίες των Σοφάδων, καθώς οι ιδιοκτήτες μαγαζιών κάτω των 70 τ.μ. Είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν αν θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους καπνιστές ή στους μη καπνίζοντες. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για επαρχιακές κωμοπόλεις όπου τα καφέ – μπαρ – εστιατόρια.. είναι μετρημένα στα δάχτυλα; Θα έχουν όλοι την ευκαιρία να αποφασίσουν αβίαστα ή θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρξει ισορροπία στις επιλογές των πελατών; Πως θα διαμορφωθεί η οικονομία της τοπικής αγοράς μετά την εφαρμογή του;

9 Ιουν 2009

Στα ύψη η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στους Σοφάδες.


8 Ιουν 2009

Ευρωεκλογές 2009 - Ποσοστά κομμάτων στο Δήμο Σοφάδων


Εγγεγραμμένοι: 12,909
Ψήφισαν: 8,137 / 63.03 %
Εγκυρα: 7,923 / 97.37 %
Ακυρα: 141 / 1.73 %
Λευκά: 73 / 0.90 %


ΠΑ.ΣΟ.Κ - 42.62% (3,377)
Νέα Δημοκρατία - 35.93% (2,847)35.93 %2,847
Κ.Κ.Ε. - 5.98% (474)5.98 %474
ΛΑ.Ο.Σ - 5.48% (434)5.48 %434
ΣΥ.ΡΙΖ.Α - 2.92% (231)2.92 %231
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - 1.92% (152)1.92 %152
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών -1.09% (86)1.09 %86
Δημ. Βεργης ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - 0.62% (49)0.62 %49
Οικολόγοι Ελλάδας - 0.57% (45)0.57 %45
Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο - 0.56% (44)0.56 %44
Δράση - 0.45% (36)0.45 %36
Ενωση Κεντρώων - 0.29% (23)0.29 %23
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή - 0.25% (20)
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
- 0.20% (16)
Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας - 0.20% (16)
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ - 0.19% (15)
Α.Σ.Κ.Ε. - 0.16% (13)
Ελληνική Ενότητα - 0.14% (11)
Εργατικό Επαναστικό Κόμμα(ΕΕΚ Τροτσκιστές)-0.11% (9)
Κοινωνία - 0.10% (8)
Κόμμα Φιλελευθέρων - 0.09% (7)
φιλελεύθερη συμμαχία - 0.08% (6)
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
- 0.04% (3)
Κόμμα Νέων - 0.01% (1)
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία Ουράνιο Τόξο - 0.00% (0)
Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ) - 0.00% (0)