19 Ιαν 2011

Θέλω να πάω κι εγώ!

by the_chief
πηγές: Πρωινός Τύπος, Ταχυδρόμος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στις 20:30 στο κέντρο "Φίλια Γη" (πρώην κτήμα Γαία, στο δρόμο προς την Άλλη Μεριά) πραγματοποιεί εορταστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:
  • Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, με παραδοσιακές πίτες που θα προσφέρουν κυρίες του Συλλόγου
  • Παρουσίαση και Δωρεάν διανομή του Ημερολογίου του Συλλόγου για το 2011, που φέτος αναφέρεται στην αρχιτεκτονική του σοφαδίτικου σπιτιού, στα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούσαν τότε για την κατασκευή του, την επίπλωσή του, τους βοηθητικούς χώρους, την αποθήκευση τροφίμων και χειροποίητων προϊόντων για όλο το χρόνο. Η ολοκλήρωση της παρουσίασης ολοκληρώνεται με θεατρικό από παιδιά του Συλλόγου, που θα ζωντανέψουν μια σκηνή από το "μουσαφιριό", τη ζεστή σοφαδίτικη φιλοξενία, που είναι η τελευταία ενότητα της έκδοσης του Ημερολογίου
Τιμή κάρτας: 15 ευρώ (όλα πληρωμένα)


 Ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας εκδίδει εδώ και δέκα χρόνια ετήσια θεματικά Ημερολόγια. Αισθητή είναι η παρουσία του και σε πιο διαδραστικούς τομείς. Μια από τις τελευταίες συμμετοχές του Συλλόγου ήταν στην έκθεση με παλιά παιχνίδια του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, της οποίας υπήρξε και συνδιοργανωτής. Εκεί εξέθεσε αναπαραστάσεις παιχνιδιών του προηγούμενου αιώνα από τους Σοφάδες. "Παρουσιάστηκαν επίσης πολλά παιχνίδια με σκίτσα και οδηγίες για το πώς παίζονταν (που περιλαμβάνονται σε ένα από τα παλαιότερα Ημερολόγια). Αξιομνημόνευτα είναι και τα παραμύθια του Συλλόγου. Η προκήρυξη διαγωνισμού, με τίτλο: «Όπως τ’ άκουσα από τη γιαγιά μου» που απευθύνονταν σε παιδιά από την περιοχή των Σοφάδων, απέδωσε καρπούς οι οποίοι καταγράφηκαν σε καλαίσθητο χειροποίητο βιβλίο που κουβαλάει όλη τη μαγεία των παιδικών μας χρόνων." Η βράβευση των καλύτερων παραμυθιών είχε γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο !!! Να μένει ζωντανή η παράδοση !!

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε