10 Ιαν 2009

Απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Πώποτα για τη Λαϊκή Αγορά Σοφάδων με τίτλο: ''Αλαλούμ με τη Λαϊκή Αγορά Σοφάδων''

by the_chief
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέος Αγών")

Το πρόβλημα της Λαϊκής Αγοράς δεν γεννήθηκε τώρα. Υπήρχε και στη θητεία σας κ Πώποτα αλλά όπως λέτε εσείς οι Πολιτικοί το πρόβλημα της Λαϊκής ήταν και είναι ''Καυτή πατάτα'' και δεν τολμούσατε να το αγγίξτε. Απλά εισέπραττε τα έσοδα ο Δήμος, έκαναν τη δουλειά τους οι μισοί ''Λαίκατζήδες'' νόμιμοι και παράνομοι και ο μεγάλος ζημιωμένος ήταν ο Εμπορικός κόσμος των Σοφάδων.
Οφείλω να ομολογήσω ότι κατά την θητεία σας δεν είχαμε καλή συνεργασία, δηλαδή σχεδόν καθόλου,τώρα όμως με τον Δήμο έχουμε πολύ στενή συνεργασία και αυτό φαίνεται. Δεν χρειάζεται αιτιολόγηση. Οι ενέργειες και οι χειρισμοί από τον Εμπορικό Σύλλογο και από το Δήμο του δύσκολου αυτού ζητήματος έχουν στόχο το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και την πόλη μας. Βεβαίως γνωρίζουμε την δυσκολία του ηλικιωμένου να μεταβεί στο χώρο της Λαϊκής γιατί είναι στη άκρη της πόλη, όπως γνωρίζουμε και την αγωνία του επαγγελματία μήπως χάσει απ΄ τον τζίρο του Σαββάτου. Γνωρίζουμε επίσης την αγωνία των δέκα ντόπιων παραγωγών. Στο χώρο όμως της Λαϊκής Αγοράς βρίσκονται αρκετοί δήθεν ''παραγωγοί'' από διάφορα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την παντελή έλλειψη ελέγχων από τα αρμόδια όργανα κερδοσκοπούν εις βάρος των συμπολιτών μας.
Όσο για τους Σοφαδίτες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο (αν υπάρχουν κάποιο) είναι ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα μανάβικα της πόλης μήπως βρουν εκτός των άλλων και τιμές χαμηλότερες της Λαϊκής, γιατί υπάρχει Νόμος που λέει ότι δεν πρέπει η τιμές της Λαϊκής να υπερβαίνουν της τιμές των καταστημάτων της πόλης. Ακόμη δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός ότι ο Καρδιτσιώτης που μένει στο τέρμα της οδού Τρικάλων ή στις Καμινάδες πρέπει να διανύσει διπλάσια και τριπλάσια απόσταση προκειμένου να προσεγγίσει την Λαϊκή της Καρδίτσας. Επιπλέον θα μου επιτρέψετε να επικαλεστώ το Π.Δ. 2005 υπ. αρ. 51 Άρθρο 11 παραγρ. Θ << Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών>> που αναφέρει επί λέξη: << σε κάθε περίπτωση το 90% των θέσεων της Λαϊκής Αγοράς καταλαμβάνουν πωλητές ( επαγγελματίες και παραγωγοί με αντικείμενο την πώληση τροφίμων γης και θαλάσσης). Εμείς έχουμε 50 θέσεις με επαγγελματίες και παραγωγούς με αντικείμενο την πώληση τροφίμων γης και θαλάσσης, και αντί για 5 έχουμε 150 θέσεις με βιομηχανικά προϊόντα (ρούχα, παπούτσια, χαλιά κλπ.), άλλοι νόμιμοι και άλλοι παράνομοι. Καταλάβατε τώρα γιατί όλη αυτή η διένεξη περί Λαϊκής Αγοράς. Αυτό είναι το 10% του παγόβουνου. Για το 90% αγαπητέ κ. Πώποτα θα καλέσω εσάς και τους υπόλοιπους συναδέλφους ως Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου πλέον, για να δούμε πως θα αναβαθμιστεί η Λαϊκή αγορά και θα ζωντανέψει το εμπόριο στους Σοφάδες που πάντα υπήρχε. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε άλλα σίγουρα θα το προσπαθήσουμε και ας δυσαρεστήσουμε κάποιους.. Εάν αυτό δεν γίνει αντικείμενο λαϊκισμού μικροπολιτικής εκμετάλλευσης όπως καλή ώρα , τότε σίγουρα θα είναι καλύτερα για το εμπόριο στου Σοφάδες και για όλα τα καταστήματα. Επίσης θεωρώ απαραίτητο να γίνει μια καλύτερη ενημέρωση στους ντόπιους παραγωγούς Αυτό θα πραγματοποιηθεί της προσεχείς ημέρες σε συνεργασία με το Δήμο στην του Δ.Σ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σοφάδων
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΟΝΤΖΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε