2 Ιαν 2009

"The nightmare before christmass"

Μαύρα Χριστούγεννα στους Σοφάδες(Παρά τις προσπάθειες του χιονιού)

by no_neutral


Τον απόηχο της γενικευμένης αναταραχής, που προϋπάντησε την εορταστική περίοδο διαδέχτηκαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Η καθιερωμένη ρουτίνα επιτελέστηκε και φέτος. Ψώνια της τελευταίας στιγμής, μανιακές μαμάδες με μπικουτί στα μαλλιά να φτιάχνουν κουραμπιέδες, φοιτητές και άλλα “μαύρα πρόβατα”, που γέμισαν τις κατά κανόνα άδειες καφετέριες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να γεμίσουν και τις ώρες τους και φυσικά η επιθυμητή -κυρίως από άτομα ηλικίας δέκα πλην- αισθητική παρέμβαση των άσπρων παγωμένων, μαλακών, πυκνών και αραιών νιφάδων χιονιού. Όχι τίποτα άλλο, έτσι είναι και πιο real οι αναμνηστικές photos. Όσοι ποζάρατε κρατείστε αρχειακό υλικό για την γενιά του bikini christamass party, σίγουρα θα θέλει να γνωρίσει την εποχή των παγετώνων...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος μας είναι ο πλέον ανήσυχος για την καταστροφή του περιβάλλοντος και κατ' επέκταση για τις μελλοντικές γενιές. Η απόδειξη; Προκειμένου να συμβάλει στην επιτακτική εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακών πόρων, δεν στόλισε καν το έλατο της κεντρικής πλατείας. Ίσως επί τη ευκαιρία προσπάθησε να περάσει κι ένα κοινωνικό μήνυμα. Μετά το πιο gothic xmass tree της πλατείας Συντάγματος - που φλεγόμενο κατέκτησε επάξια την πρωτιά του δέντρου με κοινωνικές ευαισθησίες-, το δέντρο που αρνείται να φωταγωγηθεί σε ένδειξη πένθους. Την δεύτερη θέση μας εξασφάλισε και η “θορυβώδης” απουσία βεγγαλικών, που για κάποιες χρονιές είχαν επιχειρήσει να διακόψουν τον λήθαργο υπενθυμίζοντάς μας, ότι όχι μόνο είμαστε ζωντανοί αλλά έχει αλλάξει και η χρονιά.
“Η πένθιμη εβδομάδα των Παθών” συνεχίστηκε με αποκορύφωμα τις διακοπές ρεύματος, τόσο στον καταυλισμό των αθίγγανων, όσο και μέσα στην πόλη των Σοφάδων. Κωμικοτραγικές συνέπειες: το παρολίγον εγκεφαλικό λόγω της πρωτοβουλίας της τηλεόρασης και του κλιματιστικού να αρχίσουν ν' ανοιγοκλείνουν κατά τις πέντε τα ξημερώματα εναλλάξ!
Άντε και του χρόνου βρε..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε