4 Δεκ 2010

Δεν βρέθηκαν συνεδριάσεις..

by no_neutral
πηγή: Πρωινός Τύπος

"Οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται από τις 15 Μαρτίου του 2011 και εξής στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους θα πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο. Οι αναρτήσεις θα γίνονται στην ιστοσελίδα του κάθε Δήμου ειδάλως δεν θα εκτελούνται. Οι περισσότερες ιστοσελίδες των Δήμων του νομού βρίσκονται ανενεργές ή σπάνια ενημερώνονται και θα πρέπει οι νέοι δήμαρχοι να μεριμνήσουν..."

Αν μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σοφάδων όπου θα έπρεπε να αναρτώνται οι αποφάσεις των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων θα αντικρίσετε την περιεκτικότατη φράση: "Δεν βρέθηκαν συνεδριάσεις".

Ελπίζω να βρεθούν, έστω και από τις 15 Μαρτίου και μετά.
Εντωμεταξύ μπορείτε να ενημερώνεστε (σε ένα ευρύτερο πλαίσιο) για τα νέα στην αυτοδιοίκηση εδώ κι εδώ.

Επίσης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σοφάδων, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, διατηρεί προφίλ στο facebook όπου, όταν δεν επιδίδεται σε τακτικές δημοσίων σχέσεων (μιμούμενος επιτυχώς τον πρώτο διδάσκοντα, τον hightech νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο) ευχόμενος χρόνια πολλά σε όποιον γιορτάζει, εκθέτει τις απόψεις του για τα τεκτενόμενα. Εκεί έχετε και τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί του. Αναζητήστε τον ως: Babis Papadopoulos. 


Η εμπλοκή των social media (web sites, facebook, blog..) σ' αυτές τις εκλογές ήταν σχεδόν υποχρεωτική, με πρωταγωνιστή φυσικά το πιο διαδεδομένο μέσο, το facebook. Αλλά ποιά είναι η κατάληξη όλων αυτών των διαδικτυακών προσπαθειών "προσυλιτισμού" (στην καλύτερη περίπτωση) μετά την έκβαση των εκλογών; Ως επί το πλείστον οι άχρηστοι (;) πλέον ιστότοποι παραμένουν εγκαταλελειμένοι ή ανενεργοί. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την εναλλακτική χρήση και την αξιοποίηση των χρημάτων που κατατέθηκαν για την δημιουργία τους είναι η ανακλύκλωση. Πως γίνεται αυτό; Είτε μέσο της διατήρησης συνεχούς επαφής με το ήδη αποκτηθέν κοινό, χτίζοντας έτσι έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας είτε "χαρίζοντας" τον διαδικτυακό τόπο (κυρίως όταν πρόκειται για ιστοσελίδες) σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που δεν έχουν τα μέσα.

Κλείνω "κλέβοντας"  επιμελώς από το άρθρο για την "Κοινωνική αναγκαιότητα του facebook στην πολιτική":

"Αν τα media είναι προεκτάσεις των αισθήσεών μας, οι περισσότεροι πολιτικοί πρέπει καταρχάς να τα χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τα…αυτιά τους"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε