8 Δεκ 2010

Εξιλαστήρια θύματα

by no_neutral
Πηγές: karditsaLive,  karditsaNews , Πρωινός Τύπος
*updated*

ΙΚΑ - ΔΟΥ σημειώσατε Χ

Μετά την δρομολογούμενη κατάργηση των εφοριών σε Σοφάδες, Παλαμά και Μουζάκι, σειρά παίρνουν τα παραρτήματα του ΙΚΑ, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των περιφερειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Την εναντίωσή του εξέφρασε ο Χ. Παπαδόπουλος με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και τον διοικητή του ΙΚΑ. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, δραττώμενος της ευκαιρίας, κατηγόρισε για άλλη μια φορά (μετά την συνέντευξή του στον Νέο Αγώνα) τον πληθυσμό των αθίγγανων για την απαξίωση της περιοχής, αιτούμενος μάλιστα μια "ανταλλαγή".  Χαρακτηριστικά γράφει μεταξύ άλλων:

"Το σημαντικότερο πρόβλημα που βιώνουμε ειδικότερα είναι η κοινωνική και οικονομική απαξίωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην κωμόπολη των Σοφάδων με ευθύνη της ίδιας της Πολιτείας. Μια πόλη που αν και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αναπτυχθεί, εντούτοις σημαντικά κοινωνικά προβλήματα καταβαραθρώνουν το κύρος αυτής της πόλης και δημιουργούν αρνητικές συνθήκες διαβίωσης οδηγώντας πολλούς συνδημότες μας και ιδιαίτερα νέους να φεύγουν σε γειτονικές πόλεις. Η Πολιτεία εγκατέστεισε στην περιοχή μας 3.500 τσιγγάνους προσπαθώντας να τους ενσωματώσει στην κοινωνία μιας πόλης συνολικά πληθυσμού 6.500 κατοίκων. Όλοι εμείς που ζούμε εδώ, αν και γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, παρόλα αυτά βοηθάμε με διάφορους τρόπους στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Η ίδια η Πολιτεία όμως υπονομεύει το μέλλον μας, τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τις περιουσίες μας απογυμνώνοντας τον τόπο μας από κρατικές παροχές και υπηρεσίες χειροτερεύοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής μας.
Αν η Πολιτεία λοιπόν δεν αντιληφθεί έγκαιρα ότι ο τόπος μας δεν είναι η "χωματερή" της Θεσσαλίας τότε κινδυνεύει με αφανισμό ένα από τα πιο δυναμικά παραγωγικά κέντρα της χώρας μας. Αν η Πολιτεία στις αποφάσεις που παίρνει δε λάβει υπόψη το κοινωνικό πρόβλημα καλά θα κάνει μαζί με το ΙΚΑ, τη ΔΟΥ ή άλλη κρατική υπηρεσία να "πάρει μαζί της" και ..ένα κομμάτι αυτού του προβήματος."

Μάλλον ο κος Παπαδόπουλος έχει αποπροσανατολιστεί.. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα "συνέλθει" εγκαίρως και θα σταματήσει να χρησιμοποιεί εξιλαστήρια θύματα για οποιουσδήποτε σκοπούς.


Τελικά είναι όντως πολύ δύσκολο να είσαι τσιγγάνος..

Επί του ιδίου θέματος:
Ερώτηση Τσιάρα για το ΙΚΑ Σοφάδων
                    
                           και

Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ για την φημολογούμενη κατάργηση τριών ΔΟΥ

Διαβάστε επίσης την αναδημοσίευση της ομολογουμένως πιο εύστοχης πρότασης της ΝΔ Σοφάδων στο karditsaNews σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων. Μεταξύ άλλων αναφέρεται: 

"Γίνεται φανερό πως η κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα και ταλαιπωρία σε όλους του πολίτες που συναλλάσσονται με την εφορία. Η λύση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και την ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών δαπανών της εφορίας θα ήταν η αξιοποίηση δημόσιου κτηρίου που αυτή τη στιγμή μένει ανεκμετάλλευτο ώστε να υπάρξει ένα σημαντικό οικονομικό κέρδος από τα υπέρογκα ενοίκια που αυτή τη στιγμή καταβάλλονται."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε