10 Δεκ 2010

Σύγκλιση του Δ.Σ. Σοφάδων παρουσία φορέων της περιοχής ζητά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος

by the_chief
πηγή: Νέος Αγών

Την κοινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων με τους φορείς της περιοχής ζήτησε με επιστολή του προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρουδή και τους δημοτικούς συμβούλους ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χ.Παπαδόπουλος:

"κ. Πρόεδρε
κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Το τελευταίο διάστημα όλοι μας παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την αναδιοργάνωση υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. Δυστυχώς οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν με τον χειρότερο τρόπο τον τόπο μας. Φαίνεται ότι ο κίνδυνος κατάργησης της ΔΟΥ Σοφάδων καθώς και του παραρτήματος του ΙΚΑ Σοφάδων είναι υπαρκτός, αν δεν έχουν ήδη δρομολογηθεί. Πιστεύω, δυστυχώς, ότι οι εξελίξεις αυτές θα έχουν συνέχεια με την κατάργηση και άλλων υπηρεσιών.
Όλοι εμείς που ζούμε εδώ αντιλαμβανόμαστε από πρώτο χέρι το αρνητικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην πόλη των Σοφάδων. Αυτή η κοινωνικοοικονομική απαξίωση του τόπου μας οδηγεί πολλούς συνδημότες μας νέους να φεύγουν απ' τον τόπο τους, αναγκάζει νέες οικογένειες να οδηγούνται στην αναζήτηση στέγης σε γειτονικές πόλεις και ιδίως στην πρωτεύουσα του νομού μας.
Η αιμοραγία αυτή σε συνδυασμό με την δρομολογημένη κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, ορισμένες από τις οποίες λειτουργούν πάνω από μισόν αιώνα στην πόλη των Σοφάδων, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Νομίζω ότι αυτό αποτελεί και το ζωτικότερο θέμα της περιοχής μας ευρύτερα αλλά και της έδρας του δήμου μας. Για το λόγο αυτό προτείνο τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος όπου θα κληθούν να παραστούν και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής μας.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας απέναντι στα προβλήματα και τα συμφέροντα του τόπου μας τα οποία πρέπει με συναίνεση, συνεννόηση και κοινή γραμμή να δούμε και να αντιμετωπίσουμε.

Με εκτίμηση,
Μπάμπης Παπαδόπουλος."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε