9 Φεβ 2011

Porajmos*

by no_neutral
πηγή: facebook
*updated*

Το παρακάτω κείμενο "εξερράγη" με αφορμή τα σχόλια σοφαδιτών στην δήλωση του δημάρχου Σοφάδων, Μπάμπη Παπαδόπουλου στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σχετικά με την επικείμενη αναγνώριση του νέου τσιγγάνικου οικισμού των Σοφάδων ως ξεχωριστό, με δικό του όνομα. 
*Μετά τη δημοσίευση της παρούσας ανάρτησης το κύριο σχόλιο που πυροδότησε την ανάγκη μου να προβάλλω αντίλογο, διεγράφη ως δια μαγείας.. Συνόπτικα, ένας δημότης Σοφάδων, παρότρυνε -μεταξύ άλλων- τον δήμαρχο να μεριμνήσει ώστε να μην αυξηθεί ο πληθυσμός των τσιγγάνων..*
 
Όντως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αναπαραγωγή τους. Αντιθέτως πρέπει να προβούμε σε στοχευμένες κινήσεις για τον σταδιακό και διακριτικό πάντα (μη μας πάρουν είδηση και οι φιλοζωικές) αφανισμό τους. Θα μπορούσαμε να αντλήσουμε πλείστα παραδείγματα από την ιστορία. Αυτοί οι "άγνωστοι γείτονες" εκδιώκονται μαζικά από το 1482. Εξαιρετική δουλειά έγινε κατά το Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.





 Η ταινία του Tony Gatlif "Liberté": βασισμένη σε αληθινή ιστορία, παρουσιάζει τις διώξεις των τσιγγάνων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ωστόσο η τότε γενοκτονία των τσιγγάνων, δυστυχώς, δεν απέτρεψε την διαιώνισή τους.
Ευτυχώς όμως τα σύγχρονα -άμεσα και έμμεσα- μέσα εξόντωσης μιας φυλής μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το αξιοσέβαστο έργο του Φύρερ, ωσάν τους πρωτοπόρους, ευσεβείς Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι. Ας απολυμάνουμε επιτέλους αυτή την ευρωπαϊκή, δυτική χώρα από τα μιάσματα που την καταβαραθρώνουν. Εξάλλου, αποτελεί ισχυρή ένδειξη πολιτισμού η συστηματική εξαθλίωση και τύφλωση (μορφωτική, για να μην τολμήσουν να μάθουν και τα δικαιώματά τους ως άνθρωποι του πλανήτη τούτου) μιας μερίδας ανθρώπων (των πιο αδύναμων φυσικά, για να 'ναι εύκολη βορά) προς όφελος μιας άλλης μερίδας ανθρώπων (φανερά ανώτερων..). Δυτικού πολιτισμού.

Αφού ακολουθήσουμε με χορογραφική ακρίβεια λοιπόν τα βήματα της χρόνιας τακτικής της ανάπτυξης (όρος υπό έντονη αμφισβήτηση) του δυτικού κόσμου εις βάρος των τρίτων χωρών..

Αφού τους πιούμε χαιρέκακα και λαίμαργα το αίμα, χρησιμοποιώντας τους σαν φθηνά εργατικά χέρια στα χωράφια μας, στους κήπους και τις οικοδομικές εργασίες, ενισχύοντας το πρόβλημα διαβίωσής τους, κρατώντας τους έτσι εξαθλιωμένους, πεινασμένους, βρώμικους, (εκ των συνθηκών και ως φυσικό επακόλουθο) έκνομους και κυρίως αμόρφωτους..

Αφού τους πουλήσαμε πανάκριβα τα οικόπεδά μας εκμεταλευόμενοι το γεγονός ότι συνορεύουν με τον καταυλισμό τους..

Αφού καταφερθούμε με ρατσιστικά σχόλια εναντίων τους και τους πείσουμε με την πάγια ρατσιστική συμπεριφορά μας ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αξιώνουν την επιβεβαίωση της ανθρώπινης υπόστασής τους..




Απίστευτη η πνευματική της διαύγεια, μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού και χρήσης ναρκωτικών: 01:19 - 06:18

Αφού ως όργανα της τάξεως ξυλοκοπήσουμε ανηλεώς τα πεντάχρονα γυφτάκια μέχρι να ομολογήσουν ότι έκλεψαν το κινητό ( ή έστω ποιος το έκλεψε) με μάρτυρες τα αποτροπιασμένα, εγγραφικά  μάτια Ελλήνων Σοφαδιτών συνομηλίκων τους (έτσι, για να μαθαίνουν από μικρά ποιος είναι ο εχθρός τους) που μάταια παρακαλάνε (ως ανώριμα και απαίδευτα ακόμα, θα μάθουν κι αυτά) να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εκτός του ξυλοδαρμού -πραγματικό γεγονός- ..

Αφού πείσουμε τους εαυτούς μας -καταρχήν- ότι οι γύφτοι δεν θα αλλάξουν ποτέ (παραβλέποντας ότι κάποιοι από μας δεν θέλουν να αλλάξουν ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να τους αλλάξουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι ξέρουν ποιό είναι το καλό τους, επιδιώκοντας ουσιαστικά να τους μετουσιώσουν καθ' εικόνα και ομοίωσή τους)..

Αφού εμείς οι άλλοι, οι ανθρωπιστές, προτείνουμε την φιλελεύθερη - εξαναγκαστική ένταξή τους στον δικό μας τρόπο ζωής/ πολιτισμό/ μόρφωση (εντάξει συγνώμη, προπαγάνδα ήθελα να πω) με την προϋπόθεση να πειθαρχήσουν και να τηρούν αυστηρώς τις υποχρεώσεις τους (το αλάνθαστο σύστημά μας θα κρίνει βεβαίως βεβαίως ποιες είναι αυτές), και τις οποίες εμείς οι ανώτεροι, πολιτισμένοι ακολουθούμε κατά γράμμα...

Αφού εξασφαλίσουμε τη βιτρίνα ενός γκετοποιημένου σχολείου -ευαγγελιζόμενοι ταυτόχρονα την προσπάθεια ένταξής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι- στο όνομα της (υποτυπώδους) μόρφωσή τους, αδιαφορώντας για το μέγιστο πρόβλημα της παιδικής εργασίας και της παγανιστικής προκατάληψης κατά της μόρφωσης των κοριτσιών, που τους αποτρέπει να παρακολουθήσουν συστηματικά τα μαθήματα, αδυνατώντας να ιεραρχήσουμε και να αντιμετωπίσουμε (ως τοπικοί άρχοντες και συνυπεύθυνοι στρουθοκαμιλίζοντες συμπολίτες) τα προβλήματα ώστε να επέλθει η οριστική και καθολική λύση τους..

Αφού υποβιβάσουμε το ίδιο το σύστημα (που αυτοσαμποτάρεται διαρκώς αποδεικνύοντας τη σαθρότητά του) το οποίο με σθένος διακηρύττουμε ως άκρως ανθρωπιστικό, φιλελεύθερο και δημοκρατικό, μην τηρώντας οι ίδιοι (ως κοινωνοί του -πλέον αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες αλλά και συνυπεύθυνοι στρουθοκαμιλίζοντες συμπολίτες πάλι) τους (δίκαιους και προστατευτικούς!) νόμους του περί υποχρεωτικής παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων από τα παιδιά και παρέμβασης σε περίπτωση μη τήρησής της...

Αφού τους εκμεταλλευτούμε ως εξιλαστήρια θύματα για να καλύψουμε την επιδεικτική ανικανότητά μας ως τοπικοί “άρχοντες” και να αποπροσανατολίσουμε για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη (ω βέβαια!)..

Αφού αποποιηθούμε την ευθύνη μας για όλα τα προηγούμενα..

..ας τους εξαφανίσουμε! Σιγά σιγά.. Αριστοτεχνικά. Με μια σειρά υπόγειων κεκαλυμμένων κινήσεων, η τελική σύνθεση των οποίων θα αποτελεί το ως δια μαγείας ξεπάστρεμά τους. Όταν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το ευφυές σχέδιο, μπορούμε πια να κοιμηθούμε ήσυχοι, σαν πουλάκια.

Κι επειδή έχω αρχίσει να φοβάμαι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (και δη επιτηδευμένων) διευκρινίζω ότι τα παραπάνω είναι ειρωνικά ερειμένα

Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά (με λόγια άλλων πάντα)
"Πολιτισμένος είναι αυτός ο άνθρωπος που μπορεί παντού και πάντα να αναγνωρίζει την ανθρώπινη υπόσταση του άλλου."
-Τοντόροφ -

Όσο για την έκταση του κειμένου που μπορεί να κουράσει, “συγγνώμη αλλά δεν είχα το χρόνο να γράψω λιγότερα”. **


Χωρίς πατρίδα καμιά





*Πρόκειται για το τσιγγάνικο Ολοκαύτωμα, γνωστό ως Κατασπάραξη (Porajmos) ή "μαύρος φόβος", για το οποίο ουδέποτε χύθηκε μελάνη και του οποίου τα θύματα εξακολουθούν δεκαετίες μετά να υφίστανται αποκλεισμό και διώξεις.
**Προυστ, Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο

21 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ είπε...

ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ! ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραίο το άρθρο σας και το σχόλιο της Κας Βαμβακα! Χρειάζεται προσοχή για να μην υιοθετούμε ακραίες θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1248915

Ανώνυμος είπε...

... i have a dream ... that all people,one day will be judged not by the color of their skin but by the content of their character...
Dr Martin Luther King

Χρήστος Παπαλόπουλος είπε...

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα,δέν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι με όλα.Κατ' αρχήν θάθελα να ξέρω εάν εκφράζεις προσωπικές απόψεις -θέσεις ή επίσημα του Δήμου Σοφάδων,εάν είναι προσωπικές οι απόψεις σου θάπρεπε να τίς εκφράσεις προσωπικά και όχι πίσω από την βιτρίνα του sofades news,εάν εκφράζεις τις θέσεις του επίσημου Δήμου τότε πρέπει να τα πούμε στον Δήμαρχο.Εγώ προσωπικά διαφονώ ριζικά με τις θέσεις σου .Υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο,το εάν θέλουν οι Σοφαδίτες τους Αθίγγανους-Τσιγγάνους-Γύφτους το είδες σε παλαιότερη δημοσίευση (galop) που έκανες.Εσύ πιστεύεις οτι είναι Αθίγγανοι -Ρομά ή Γύφτοι,γιατί ο όρος Ρομά
-τσιγγάνος σημαίνει μετακινούμενος λαός χωρίς μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία ,κάτι που δέν συμβαίνει με τους δικούς μας που έχουν ιδιόκτητες κατοικίες ,ορισμένοι σε ιδιόκτητα οικόπεδα οι υπόλοιποι σε καταπατημένες εκτάσεις του Δήμου με παράνομα οικίματα καλύβες -τσαντίρια που δέν πληρώνουν Δημοτικά τέλη (φώς-νερό)δικαίως γιατίείναι παράνομοι άρα δέν θα πρέπει να βρίσκονται εδώ.Πιστεύω ότι η πόλη μας δέν μπορεί να αφομοιώσει όλο αυτό το σμήνος που τρέχει για τα επιδόματα (άλλο σκάνδαλο αυτό)που στέλνει τα παιδιά στο σχολείο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για να πάρει το επίδομα και έπειτα εξαφανίζονται,(το εάν είναι αλλήθεια τα παραπάνω μπορείς να ζητήσεις στοιχεία από το 4ο Δημοτικό σχολείο),Είναι πολλά που έχω να πώ αλλά δέν είναι σωστό να κουράσω,άλωστε τα ξέρεις ,άσχετο άν δέν θές να τα παραδεχθείς.

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ είπε...

Ο ΟΡΟΣ ΓΥΦΤΟΣ-ΑΘΙΓΓΑΝΟΣ-ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ! Ο ΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ; ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ. ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΤΙ Ο ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ. ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Χρήστος Παπαλόπουλος είπε...

Σεβαστή η άποψήσου όμως δέν μπορείς να υποχρεώσεις μία ολόκληρη πόλη που προσπαθεί να αναστηλωθεί να δεχθεί τους ανωτέρω.Γύφτοι-Τσιγγάνοι και νομιμότητα είναι δύο ένοιες που δέν μπορούν να συνυπάρξουν,δέν ξέρω τον τόπο διαμονής σου αλλά η συμβίωση μαζί τους δύσκολα να γίνει εφικτή.Στην χώρα αυτή έχουν έρθει πολές φυλές ,Αλβανοί,Ρουμάνοι Αιγύπτιοι,Κινέζοι και πολοί άλλοι όλοιτους όμως ενσωματώθηκαν στο σύστημα της Χώρας μας,δουλέψανε,κάναν οικογένειες,αγοράσανε σπίτια και έγιναν επιχειρηματίες που απασχολούν Έλληνες εργάτες.Γίναν άνθρωποι της διπλανής πόρτας.Στην πόλη που ζώ δέν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους τσιγγάνους,εδώ περιμένουν νάρθει το Σάββατο να γίνει Λαϊκή να κλέψουν οτιδήποτε,το ίδιο γίνεται και κάθε Τετάρτη στην Καρδίτσα,όπου τα αγροτικά κάθε Τετάρτη είναι γεμμάτα με τσιγγάνους με τελικό προορισμό την Λαϊκήκαι μήν μου πείς ότι πάνε να ψωνίσουν τα στοιχεία της Αστ.Δ/σης Καρδίτσας και του Α.Τ. Σοφάδων είναι ξεκάθαρα.Τέτοιους συγχωριανούς δέν τους θέλω....

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΔΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΕ ΓΥΦΤΟΥΣ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ! ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ! ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, ΤΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ, ΤΙ ΗΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΙ ΗΘΙΚΗ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ! ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑΤΕ, ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ Μ. ΑΣΙΑ!

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ είπε...

...KAI ΜΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ...

Χρήστος Παπαλόπουλος είπε...

Οι Δήμαρχοι που αναφέρθηκες πιό πάνω εξασφάλιζαν την εκλογή τους κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην πελατειακή σχέση που είχαν με τους τσιγγάνους τους οποίους παράσερναν χρηματίζοντας (είναι σ' όλους γνωστές οι δημόσιες συναλλαγές έξω από τα εκλογικά κέντρα)και βάζοντάς τους στο ψηφοδέλτιο,κάτι που έκαναν ορισμένοι απο αυτούς στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.Όμως οι Σοφαδίτες άν και αργά το κατάλαβαν και έκαναν την επιλογή τους.

Χρήστος Παπαλόπουλος είπε...

http://www.karditsalive.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5175:2011-02-05-10-15-12&catid=35:koinonikespolicekard&Itemid=53

Για να μήν Ξεχνιόμαστε και ξεφεύγουμε από το θέμα...

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΕ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ! ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ!

Ευριπίδης Μπουνέλης είπε...

Αρχικά να πω ένα τεράστιο μπράβο για το άρθρο.
Θα μπορούσα να επεκταθώ πολύ πάνω στο θέμα αλλά θα πω ένα πράγμα μόνο.

Κύριε Παπαλόπουλε διαφωνώ μαζί σας. Ναι, τώρα μπορείτε να ντραπείτε ελεύθερα που έχετε συγχωριανούς σαν εμένα. Αγανακτήστε με όσα γράφω, βρίστε το κωλόπαιδο μέσα από τα δόντια σας, όπως μπορώ και εγώ να κάνω.

Ίσως να μην πρέπει να γράφω με τέτοιο ύφος. Αλλά οι απόψεις σας με προσβάλουν ως άνθρωπο.
Εύχομαι αυτά που γράφω τώρα να τα έγραφε ένας Τσιγγάνος αλλά βλέπετε η καλή μας κοινωνία έχει φροντίζει να τους αφήσει σε αυτή την κατάσταση όπως έχει φροντίσει να σας εφοδιάσει με αυτή τη «καλλιέργεια».

Δεν είναι λάθος δικό τους κύριε Παπαλόπουλε. Κανείς δεν είναι κακός και κανείς δεν θέλει να κλέψει με το που γεννιέται. Σκεφτήκατε ποτέ ότι αν βρισκόσασταν από την αρχή της ζωής σας σε τέτοια κατάσταση, πως το πιθανότερο θα ήταν να κλέβετε και πως πάντα θα υπήρχε κάποιος Χρήστος Παπαλόπουλος και οι απόψεις του;

Αιτιολογώ τις απόψεις σας μα δεν τις δικαιολογώ.

Ανώνυμος είπε...

Προς sofadesnews(no_neutral).

Καταρχην μπραβω για το αρθρο σου.Επισης προτεινω σε ολους(ενεξαρτητως θεσης πανω στο ζητημα) να δουνε το ντοκυμαντερ του εξαντα.

Στη βαση της σκεψης σου συμφωνω απολυτα και χαιρομαι που υπαρχουν και αλλα μυαλα στη πολη μας.
Ο Μπαμπης Παπαδόπουλος ,πασοκος συνδικαλιστής, εδώ και παρά πολλά χρονιά είναι λογικό να έχει παρόμοιες απόψεις με τον πολιτικό του φορέα το μπατσοκ.Αρα δε θα επρεπε να ξαφνιαστούμε που καταφεύγει σε τέτοιες τακτικές και να ακολουθεί τέτοιο σκεπτικό.
Δεν περιμενουμε και δεν ελπιζουμε τιποτα απο ανθρωπους -εραστες της εξουσιας.
Δεν περιμενουμε τιποτα απο ανθρωπους που εδω και 20 χρονια βρισκονται μεσα στα σκατα του συστηματος τους.
Δεν περιμενουμε τιποτα απο κανεναν εξουσιαστη.
Καθε τι που πηγαζει απο τα στοματα τους ειναι καθαρο δηλητηριο καπιταλιστικης σκεψης.

οσον αφορα την αποψη σου για τους κουκουλοφορους.
ειναι δικαιωμα σου να διαφωνεις με τον τροπο δρασης τους,αλλα δε βλεπω το λογο?
η καταστροφη ενος καπιταλιστικου στοχου(τραπεζας,πολικαταστηματος) δεν εχουν κανενα αρνητικο αντικτυπο στην κοινωνια.
Κατακριτέες οι ενέργειες προς μικρες-μεσαιες επιχειρησεις.

βεβαια αυτα ανηκουν στο ευρητερο φασμα της κριτικης (εκ των εσω) του αναρχισμου και δε θελω να επεκταθω γιατι ανοιγω αλλη κουβεντα.

Χαιρομαι και παλι που υπαρχουν (εστω και λιγα) μυαλα στις σοφαδες που σκεφτονται διαφορετικα.

Ανώνυμος είπε...

Το παρόν κείμενο έχει σκοπό τον επαναπροσδιορισμό συγκεριμένων σχολίων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα http://sofadesnews.blogspot.com και την αποκατάσταση της τάξης όσον αφορά τη χρησιμοποιήση σχολίων μου στο Facebook. Θα μιλήσω σε πρώτο και δεύτερο ενικό πρόσωπο για να γίνω πιο κατανοητός και δε θα αναλωθώ σε γενικολογίες και αμπελοφιλοσοφίες για να καμαρώσω σαν γύφτικο σκεπάρνι (επίακαιρο, ε;) για το μορφωτικό μου επίπεδο. Θεωρώ απαράδεκτο εκ μέρους σου το ότι χρησιμοποιήσες σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο Facebook για να επιχειρηματολογήσεις σχετικά με ένα θέμα τόσο σοβαρό. Πρόκειται για έναν χώρο κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο ο καθένας τον χρησιμοποιεί όπως θέλει. Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο στο εξής: ότι ο δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει πως κάθε του ενέργεια μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως εφόσον κουβαλάει συνεχώς τον τίτλο του. Ωστόσο, το να χρησιμοποιήσεις σχόλια που, με την πρώτη ανάγνωση, γίνεται κατανοητό πως έχουν γραφτεί για πλάκα είναι τουλάχιστον υπονομευτικό σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και στερεί από τον ίδιο τον (ανώνυμο) εαυτό σου, την δυνατότητα επιχειρηματολογίας. Βεβαίως και σημαντικές αρχές και προκαταλήψεις κρύβονται πίσω από ασήμαντα λόγια και πράξεις. Ωστόσο εσύ τι ακριβώς υποστηρίζεις? Ότι ένα like του δημάρχου τον κάνει ρατσιστή? Ή μήπως ότι ένα σχόλιο γραμμένο με πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα καταμαρτυρά ρατσιστική προδιάθεση? Ξεκαθάρισε και αυτό το ζήτημα,όπως και το τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις. Λέγομαι Δημήτρης Παπαγιάννης και σου μιλάω δημόσια μέσω του Ίντερνετ. Θεωρω αυτό που έκανες ανήθικο και δε θα μπω καν στον κόπο να ασχοληθώ με τη νομική πλευρά, όχι γιατί όπως είπες σε προσωπική μας συζήτηση στο Facebook δεν υπάρχει, αλλά γιατί αν πρόκειται σε μια μικρή κοινωνία το πρώτο πράγμα που να σκεφτόμαστε είναι οι δικηγόροι και ο νόμος τότε έχουμε χάσει ένα παιχνίδι που ήδη μοιάζει χαμένο για άλλους λόγους. Το θέμα μας είναι όμως πολύ συγκεκριμένο. Έχει να κάνει με την απαράδεκτη χρήση των σχολίων μου για σκοπούς εντελώς δικούς σου, στην προσπάθεια να ενισχύσεις μια επιχειρηματολογία στην οποία σαφώς και έχεις δικαίωμα. Αν το δεις και από την άλλη πλευρά, θα διαπιστώσεις και μόνος σου (αν βέβαια διαθέτεις φρόνιμη και έξυπνη χρήση και δεν χρησιμοποιείς απλά περίεργες λέξεις για να εντυπωσιάσεις νομίζοντας πως είσαι απ τους λίγους που ξέρουν να το κάνουν) ότι το να προσδίδεις ρατσιστικό χαρακτήρα σε σχόλια στο Facebook είναι αυτό που μπορεί να πυροδοτήσει το κλίμα και να δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις. Το να αναγάγεις σε ιδεολογία και ‘πιστεύω’ ένα σχόλιο, πέρα απο ανήθικο και καταχρηστικό είναι και επικίνδυνο. Απαιτώ λοιπόν την ανασκευή του κειμένου σου, και την απομάκρυνση των σχολίων μου που χρησιμοποιήθηκαν σαν εργαλείο του λόγου σου. Και το απαιτώ στηριζόμενος,όπως σου είπα και πιο πάνω, όχι σε κάποιο νόμο, αλλά στην κοινή λογική της μικρής κοινωνίας που θα είχε τα φόντα να αναπτυχθεί αλλά προς το παρόν έχει πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσει.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Παπαγιάννης

ΥΓ: Με το θέμα της ανωνυμίας ασχολήθηκα ελάχιστα. Αν θεωρείς ότι σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή των Σοφάδων χωραέι κάτι τέτοιο, τιμή σου και καμάρι σου. Εγώ έχω όνομα και άποψη και δεν φοβάμαι να την πω στους συμπολίτες μου. Σκέψου όμως κάτι. Με αυτό που κάνεις μήπως είσαι πρωτεργάτης της προέκτασης μιας ήδη μικροαστικής κοινωνίας με πολλά τέτοια συμπτώματα και στο διαδίκτυο? Μήπως είσαι σαν εκείνους τους συγχωριανούς μας που λένε πράγματα πίσω από την πλάτη των άλλων και ανάβουν φωτίες; Μήπως αυτός δεν είναι ο λόγος που το χωριό μας πάει κατά διαόλου? Μήπως αντί να το υπονομεύεις αυτό, το προωθείς και το συνεχίζεις υποδόρρεια? Μήπως? Είμαι ένας νέος άνθρωπος και γνωρίζω καλά, γιατίτο έχω νιώσει στο πετσί μου πως για πολλά από τα δεινά του τόπου μου ευθύνονται προκαταλήψεις που περνάνε από τις παλαιότερες γενιές. Σε ενημερώνω όμως πως κάποιοι είναι διαφορετικοί...Ή έστω προσπαθούν... Εσυ;

Χρήστος Παπαλόπουλος είπε...

Συμφωνώ μαζίσου Κε Παπαγιάννη,στο συγκεκριμένο Blog αρέσκονται πολλοί να πετάνε λάσπη κρυβόμενοι (για ποιό λόγο άραγε?) πίσω απο την ανωνυμία ,ύποπτο και ύπουλο αυτό.Φτάσαμε στο σημείο να υποστηρίζουμε και να επικροτούμε την καταστροφή ενός καπιταλιστικού στόχου τράπεζας ,πολυκαταστήματος όπως ανέφερε ΑΝΩΝΥΜΟΣ πιό πάνω ο οποίος πιθανόν ενημερώνεται μόνο από το http://athens.indymedia.org.Τώρα πού κολάει το θέμα των τσιγγάνων με τις τράπεζες και τα πολυκαταστήματα δέν το καταλαβαίνω.Εάν ο κύριος Μπουνέλης πιστεύει ότι όποιος τσιγγάνος θέλει να μορφωθεί και δέν του το επιτρέπουμε εμείς οι Σοφαδίτες ,τότε ζεί αλλού και όχι Σοφάδες,μή μου πείτε οτι φταίμε εμείς που παντρεύονται από τα 13 οι γυναίκες και τα 15 τα αγόρια και φυσικό είναι να σταματάνε το σχολείο.Δέν φταίμε εμείς για όλα αυτά η νοοτροπία τους φταίει δέν θέλουνε να αλλάξουνε, πάρτετο χαμπάρι.Ποιός ξεχνάει πρίν δύο χρόνια περίπου όταν δώσανε laptop στους μαθητές της Α Γυμνασίου οι τσιγγάνοι μαθητές τα πουλάγανε 80 Εuro? Ποιός σας είπε ότι δέν έχουνε πρόσβαση στην μόρφωση ? πόσοι από αυτούς φοιτούν στο Γυμνάσιο και είναι και καλοί σχετικά μαθητές (και μπράβο τους) χωρίς φροντιστήρια και ιδιαίτερα?.Μήν λέτε αερολογίες εγώ σας απαντώ με επιχειρήματα.Ώς πρός το σχόλιο οτι κλέβουν λόγω πείνας εάν το πιτεύετε αυτό είστε γελασμένοιΠόσοι και πόσες από σας έχετε στα χέρια σας τόσα δαχτυλίδια και βραχιόλια όσα οι τσιγγάνοι? έχετε ακούσει την βδομάδα του γάμου τους τί ποσά δωρίζουν στο ζευγάρι? μήν τρελαθούμε τώρα,έχει καθήσει κανένας στην ουρά στην τράπεζα να δεί τί αναλήψεις κάνουν?.Δέν ζήλεψα ποτέ την ζωή τους ,ξέρω να γλεντάω καλύτερα.Μή μου τους βγάλετε τώρα και είδος προς εξαφάνηση,άν τους θέλετε έτσι εντάξτετους στο πρόγραμα Natura.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κ.Παπαλοπουλο.θα ξεκινησω με την αναφορα σας στην ανωνυμια και στο οτι ενημερωνομαι απο το indymedia.Βλεπετε κατι κακο σ'αυτο?
πραγματικα εχω ολη τη καλη διαθεση και δε το λεω με κανενα μισος και κανενα δειγμα υποτιμησης προς κανενα, αλλα σας παρακαλω παρα πολυ καταλαβετε λιγο τι γινεται εκει εξω και κλειστε τις τηλεορασεις σας. ειναι αδυνατο να στρεφομαστε εναντιον των ιδιων μας των παιδιων που αγωνιζονται.πρεπει να καταλαβουμε οτι ο μονος εχθρος που εχουμε απεναντι μας αυτη τη στιγμη ειναι το ιδιο το κρατος που συντηρουμε εμεις οι ιδιοι.Δε καταλαβενετε οτι θελουν να δημιουργησουν 2 ταξεις στην ελλαδα?απο τη μια φτωχοι και πλουσιοι απο την αλλη.ο καπιταλισμος στη πραξη.ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβουμε τη συγκαληψη που παρεχουν τα μμε στους πολιτικους και τους αλλους λοιπους εξουσιαστες? ποσο?? σε αυτη τη στιγμη που ο καπιταλισμος περναει κριση πρεπει να τον πολεμησουμε ολοι μαζι ενωμενοι.ολη η εργατικη ταξη ειτε αποτελειται απο ελληνες ειτε απο μεταναστες.στο ιδιο καζανι βραζουμε. και θελω να μου απαντησεις ειληκρινα,τι αρνητικο αντικτυπο εχει σε εσενα μια καμμενη τραπεζα και αντιστοιχα τι αρνητικο αντικτυπο εχουν σε σενα τα αντιλαικα μετρα και η ολη αυτη πολιτικη που αν δεν επηρεασει εσενα θα οδηγησει τα παιδια σου στην εξαθλιωση.?

οσον αφορα τους τσιγγανους.συμφωνω οτι αυτες οι πραξεις δεν μπορουμε να τις ενταξουμε σε καποιο πλαισιο νομιμοτητας.Αλλα, αναφερθηκες σε μια λεξη χωρις να την αναλυσεις. Νοοτροπια.
Να τη πουμε κουλτουρα ή παιδια ή αγωγη?
ετσι οπως ο ελληνας (λεω μια κακια συνηθεια) κοιταει πως θα πατησει το διπλανο του για να παρει τα 1000 ευρω το μηνα, ετσι και ο τσιγγανος θα κοιταξει π.χ να πουλησει το λαπτοπ.
Σε αυτο το θεμα αποψη μου ειναι οτι πρεπει σταδιακα να προσαρμοστουν στον δικο μας τροπο ζωης και αυτο θα γινει μονο με την καταλληλη βουληση απο καποιους.ο ανθρωπος πλαθεται μεσω της παιδειας των βιωματων και των καταστασεων που ζει.Οπως σωστα ανεφερες παραδειγματα παιδιων που προοδευουν (γιατι ομως?) ετσι ειναι πιθανον να γινει και με αλλα.
για τα επομενα σχολια σου δε θα αναφερθω γιατι δε μου αρεσει να βαζω ανθρωπους σε καλουπια αναλογα με το πορτοφολι τους.
και θερμη παρακληση.δε ξερω αν ακουστει συμβουλευτικο κατι το οποιο δεν επιδιωκω.ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗ TV ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ.
(επειδη τεθηκε θεμα ανωνυμιας) ενας κατοικος σοφαδων (φοιτητης αυτη τη στιγμη). το ονομα δε νομιζω να παιζει ρολο.

ευχαριστω

Χρήστος Παπαλόπουλος είπε...

http://www.acharnorama.gr/kentriko_thema/xylokophsan_aantidhmarxo__dhmosiografoys_toy_acharnorama_tsigganoi_sthn_liosion_.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΩΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΗ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΛΕΨΕΣ? ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΟΦΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ? ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΤΣΙ ΑΣΠΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ? ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ. ΟΙ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ. ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΟΦΑΔΙΤΗ. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΟΦΑΔΙΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΝΤΙΒΙΝΤΙ...ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΣΟΝΤΑ ΤΩΡΑ? ΤΑ ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΟΤΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ...ΑΤΙΜΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ ΖΟΜΠΙ...ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΗ ΒΕΝΖΙΝΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ? ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΛΙΑΤΖΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΣΟΦΑΔΙΤΩΝ? ΠΩΣ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΠΟΥΛΑ? Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

BLACK POWER! ΝΙΩΘΩ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΑΥΡΟΣ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΜΟΥΣ ΣΟΦΑΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΡΗΤΟ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. ΑΝΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΙ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΙ Η ΟΙ ΚΛΟΥΞ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΩΤΗΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΣΠΡΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΣ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΑΙΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΥΦΤΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Σxολίασε